Bad Malente

Bad Malente i Tyskland
Bad Malente i Tyskland

Bad Malente ligger utrolig smukt, hele området er værd at besøge. Her er alle muligheder for at cykle eller trave i den skønne natur, der omgiver byen. Det er let at cykle i Tyskland også med børn, da de har utroligt mange cykelstier. Fra Bad Malente er der meget kort afstand til mange seværdigheder i kønne byer. Der er også mange muligheder på vandet, man kan sejle kano og kajak, cykle på vandcykel eller måske tage med udflugtsbådene rundt på søerne. Selve byen Bad Malente er også en hyggelig by med  butikker og cafeer.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

Dieksee i Bad Malente
Dieksee i Bad Malente

De 5 søers tur er en 12 km lang rute, der går gennem søerne Dieksee, Langensee, Behlersee, Höftsee og Edebergsee. Turen går forbi stille bugter og smukke landskaber, søfuglenes ynglepladser og store bøgeskove.

Skinkerøgeriet i Bad Malente
Skinkerøgeriet i Bad Malente

Familien Petersens Slagteri og skinkerøgeri er absolut et besøg værd, her bliver stadigt røget efter gamle familie opskrifter. De holstenske specialiteter som fx. “Katenrauchschinken” (røget skinke), original “Rum-Mettwürste” (kødpølse med rom) og røget lammelår kan alt sammen spises på stedet eller købes med hjem.

Skulptur på søpromenaden i Bad Malente
Skulptur på søpromenaden i Bad Malente

På en del af søpromenaden ligger hotellerne side ved side med smuk udsigt til søen. Når man forsætter videre ud kommer et mere grønt område. Der ligger også en meget hyggelige restaurant.

Den lille havfrue i Bad Malente
Den lille havfrue i Bad Malente

Hvis man går en tur på den hyggelige søpromenade, er der meget at se på. Udover et stort fugleliv så har Bad Malente også deres egen lille havfrue.

bad-malente-love

Man har også sat et stort hjerte op, hvor kærestepar kan sætte deres hængelås i stedet for at bruge en bro.

skov-rute

Området er omgivet af masser af dejlig skov med mange afmærkede ruter. Man kan vælge mellem de forskellige km., som står på oversigten. Ruterne bruges meget af folk på cykler og stavgang, eller bare på almindelige gåfødder.

legeplads

Noget af det første man møder, når man kommer fra promenaden og ind i skoven er en stor legeplads.

trae-fugl

Her står også en stor ørn skåret ud i træ.

Kurparken i Bad Malente
Kurparken i Bad Malente

Midt i Bad Malente ligger den 56.000 kvm store kurpark, som blev skabt i 1962 af havearkitekten Karl Plomin fra Hamburg og arkitekten Peter Arp fra Holstein. Efter en sanering blev den genåbnet i 2008. I højsæsonen er der regelmæssige rundvisninger og i lavsæsonen efter tilmelding. Man kan også sagtens have glæde af bare selv at gå rundt og nyde haven.

Skak i Kurparken
Skak i Kurparken

Man kan bl.a. hygge sig med et spil skak i Kurparken.

bad-malente-vandmoelle

 

 

Stationen i Bad Malente
Stationen i Bad Malente

Fra Malente kan man også tage toget lige ind til Lübeck.

 

hotel-bad-malente
Hotel Wyndham Garden Dieksee

Det er et rigtig dejligt hotel med en god restaurant og skøn stor indendørs pool. Men personalet i receptionen er tit ikke særlig venlige. Vi har boet der mange gange og bestiller altid et større og dyrere værelse. Denne gang fik vi tiltrods et mindre værelse, og de glemte lige at fortælle det, og at rette prisen så det passede til værelset. Så vær opmærksom på at i får hvad i betaler for.

Seehotel Diekseepark i Bad Malente
Seehotel Diekseepark i Bad Malente

Seehotel Diekseepark.

Vi havde bestilt vores ophold hos Risskov bilferie (2011) og blev glade, da vi så hotellet. Det ligger dejligt lige ud til søen, og man skal ofre pengene og få et værelse med udsigt over søen. Den indendørs pool var meget populær hos vores to teenagere. En af tjenerne i restauranten talte dansk. Restauranten var hyggelig, men det er negativt ikke at kunne sidde ude om sommeren, og man følte, man sad nede i et hul, der var heller ingen udsigt til søen på grund af det. Men er man ikke på pension, kan man gå ned på promonaden og sidde lige ud til søen og nyde det. Hotellet har også fin parkering. Internettet virker meget dårligt, så det skal man ikke satse på. Man kan få en folder på dansk  på turistbureauet i pavillonen overfor banegården.

 

 

4 kommentarer til “Bad Malente”

  1. vi var i malente , og boede på diekseeparkhotel, som vi kun kan anbefale, det var utroligt, med den flotte udsigt fra værelset, men ikke mindst den venlige betjening og gennemgående venlighed fra hele personalet, det var en rigtig god oplevelse, som vi gerne gør om en anden gang

  2. Vi var på en tøse-tur i Malente og boede på Magnushoff, hvilket jeg klart kan anbefale. Byen er super hyggelig, med masser af seværdigheder.

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk