Braunschweig

Braunschweig i Tyskland
Braunschweig i Tyskland

Braunschweig, Henrik Løves by, er den største by i det sydøstlige Niedersachsen Nord for Harzen og er samtidig det kulturelle og økonomiske centrum i regionen. Braunschweig har ca. 247.000 indbyggere. Byen blev udsat for voldsomme bombardementer under 2. verdenskrig, men alligevel bevarede byen sine 5 centre, der vidner om, at byen oprindelig var 5 byer med hver sin bymur. De gamle bydele omkranses af 2 grene af floden Oker.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

Burgplatz fra middelalderen
Burgplatz fra middelalderen

Et sjovt grundrids af Burgplatz fra middelalderen

Borgpladsen i Braunschweig
Borgpladsen i Braunschweig

Borgpladsen med borgen Dankwarderode og domkirken St. Blasii, som Henrik Løve lod opføre, da han kom hjem fra Palæstina. I 1195 blev han begravet i midterskibet i den hvælvede basilika med tre skibe ved siden af sin hustru Mathilde.

br3

 

br5

Bindingsværk hus i Braunschweig
Bindingsværk hus i Braunschweig

Et af de gamle bindingsværk huse på Burgplatz.

Burgplatz i Braunschweig
Burgplatz i Braunschweig

Burgplatz omkranses af borgen Dankwarderode som var Henrik Løves tidligere residens, domkirken, det klassicistiske Vieweghaus og gamle bindingsværk huse.

 

Dankwarderode i Braunschweig
Dankwarderode i Braunschweig

Borgen Dankwarderode og den romansk-gotiske domkirke Sankt Blasii blev begge to påbegyndt i 1173 under Henrik Løve.

Happy RIZZI House i Braunschweig
Happy RIZZI House i Braunschweig

Happy RIZZI House er tegnet og skabt af kunstneren James Rizzi fra New York . Det tog to år at færdiggøre de kulørte hustårne, det er en meget sjov ide og giver kolorit til hele kvarteret. I dag huser de tredimensionale huse kontorer.

En kommentar til “Braunschweig”

  1. Vi havde et kort stop i byen på vej syd på , men nåede at få en dejlig middag, en blanding af tysk og italiensk mad, til yderst fornuftig pris. En restaurant der klart kan anbefales og som man måske ikke lige falder over.
    Restaurant Schickeria
    Hannoversche str. 60
    38116 braunschweig

    http://www.schickeria-vs.de

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk