Ideer til rejsemål i Tyskland
Seneste kommentarer
Områder i tyskland


Bremen

Byen Bremen i Tyskland

Byen Bremen i Tyskland

Bremen, Nordvesttysklands pulserende hjerte, er en meget spændende storby, der ligger ved floden Weser. Bremen har ca. 547.000 indb.

Gavlhuse i Bremen

Gavlhuse i Bremen

En tur gennem den gamle bydel er som et strejftog gennem århundreder. Men sådan har det ikke altid været. I 1944 blev 62% af byen ødelagt.

Handelskammeret i Bremen

Handelskammeret i Bremen

Det er en god start på Bremen at sætte sig på en af  mange fortovs cafeer på Marktplatz og indsnuse stemningen, mens man studerer alle de mennesker, der iler forbi. Man kan samtidig beundre pladsens mange flotte bygningsværker, eller man kan gå ned i Böttcherstrase og sætte sig under hvælvingerne og drikke et glas vin, så føler man sig sat tilbage i tiden, her oser af stemning. Nu kan man så starte udforskningen af Bremen.

Rådhuset i Bremen

Rådhuset i Bremen

På Marktplatz finder man mange af de gamle smukke historiske bygninger. Rådhuset er oprindelig fra 1405-1410 og i Weserrenæssancestil. Men et par hundrede år senere blev der sat en rigt dekoreret renæssancefacade på med bl.a. statuer af kejseren og syv kurfyrster.

Statuen Roland i Bremen

Statuen Roland i Bremen

Roland statuen er en af de ældste og mest karakteristiske statuer af Roland, den er fem meter høj. Den blev opført som symbol på frihed og markedsret.

 

Bronzestatuen Stadsmusikanterne

Bronzestatuen Stadsmusikanterne

Bronzestatuen Stadsmusikanterne (Die Bremer Stadtmusikanten) er et arbejde af Köln billedhuggeren Gerhard Marcks. Inspiration til statuen er fra Grimms eventyr af samme navn. Æslet, hunden, katten og hanen. Bemærk hvor skinnende æslet´s forbene er, det er fordi man siger at enhver der kommer til Bremen og som tager fat i æslets ben kan være heldig at få et ønske opfyldt helt gratis. Derimod koster det én euro, hvis man ude på pladsen vil have æslet til at skryde, hunden til at gø, katten til at mjave eller hanen til at gale. Lyden kommer fra et hul dækket med et kloakdæksel.

Bronze relief Lysbringeren i Bremen

Bronze relief Lysbringeren i Bremen

Ved indgangen til Böttcherstrase ser man bronze reliefen lysbringeren, som hilser besøgende velkommen. Den forestiller St Michael.

Böttcherstrasse i Bremen

Böttcherstrasse i Bremen

Böttcherstrasse er en 100 meter lang smal gågade fra 1920érne, med en usædvanlig spændende arkitektur og proppet med smarte specialbutikker, bolsjekogeri, smykkeforretning, små museer, hyggelige restauranter og lækre vinbarer.

Klokkespillet i Bremen

Klokkespillet i Bremen

 

 

De 30 klokker i klokkespillet er Meissner-porcelæn, og spiller hver time mellem 12 og 18.

Schnoor Bremens ældste bydel

Schnoor Bremens ældste bydel

Schnoor kvarteret var her fiskere, håndværkere og handelsmænd tidligere boede.

Parti fra Schnoor

Parti fra Schnoor

De små huse i spraglede farver er nu omdannet til et område spækket med gallerier, cafeer, restauranter og små hyggelig butikker.

 

Schoor-kvarteret har ca. 100 farverige gavlhuse fra 1400 – 1500 tallet. Navnet på området betyder “snor”, hvilket henviser til de små huse, der ligger langs de smalle  snoede gader som på en snor.

 

En mere kreativ udgave af Stadsmusikanterne.

Gammel mølle med restaurant

Gammel mølle med restaurant

Rundt omkring hele Altstadt er de smukke voldanlæg meget smukt restaureret til en folkepark, og her finder man også den Gamle mølle med restaurant.

Biergarden i Bremen

Biergarden i Bremen

På havnekajen “Schlachte” er der mange Biergarten og restauranter.

 

Bremens julemarked med sine mere end 170 julesmykkede stande giver noget at kikke på og en dejlig julestemning.

www.bremen-tourism.de

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg os på Instagram

instagram

Gode links til hoteller m.m.
Følg min blog