Düsseldorf

Byen Düsseldorf
Byen Düsseldorf

Düsseldorf er hovedstaden i Nordrhein-Westfalden og ligger ved Rhinen, den største flod i Europa. Byen var for ca. 800 år siden kun et lille fiskerleje ved den lille biflod til Rhinen, som hedder Düssel, senere tilføjede man Dorf, og så havde man Düsseldorf. Düsseldorf har ca. 570.000 indb. Som Ruhrs industricentrum er byen et finansielt knudepunkt. Der er masser af kunst og kultur i Düsseldorf, som også har hele 26 museer og mere end 100 gallerier, og som også er kendt for seks årlige modemesser, hvor en af dem, IGEDO, er verdens største modemesse.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

Promenaden i Düsseldorf
Promenaden i Düsseldorf

Nede ved floden kan man gå langs den hyggelig Rhinpromenade, her er altid mange mennesker både de lokale og turister, der alle nyder den dejlige stemning og fantastiske udsigt til den nye Meienhafen og det høje Rheinturm, mens flodprammene roligt sejler op og ned af Rhinen. Der er også rig mulighed for at få lidt at spise eller bare en øl.

Rådhuset i Düsseldorf
Rådhuset i Düsseldorf

Düsseldorf rådhus blev bygget fra 1570 – 73 af arkitekt H.Tussmann. Rådhuset består af tre bygninger fra forskellige perioder. Det “gamle rådhus” Wilhelminischer Bau ligger på nordsiden af Markplatz og Grupello House på den vestlige side, det var oprindelig bolig for billedhugger Jan Wellem.

Rytterstatuen med Johan Wilhelm 2. i Düsseldorf
Rytterstatuen med Johan Wilhelm 2. i Düsseldorf

Rytterstatuen af kurfyrste Johan Wilhelm 2, monumentet er ikke kun et af Düsseldorfs varetegn, men også en af de vigtigste barokke rytterstatuer nord for Alperne.

Fontæne ved Königsallee i Düsseldorf
Fontæne ved Königsallee i Düsseldorf

Det sætter sit præg på storbyen med vel nok Tysklands mest mondæne shoppingstrøg Königsallee eller bare Kö, her kan man finde alle de internationale kendte modebutikker samt luksuriøse juvelerer. Gaden er rammet ind af høje kastanje- og platantræer på hver side af vandgraven, der ender nede ved den flotte fontæne. En gade man er nød til at promenere på som turist og måske holde en pause på en af fortovscafeerne for at “se og blive set”

Triton springvandet på Königsallee
Triton springvandet på Königsallee

Königsalle hed oprindelig Kastanieallee, men efter en hændelse i 1848, hvor der blev kastet hestepærer efter kong Fridrich Wilhelm IV omdøbte man i 1851 gaden til Königsalle som en gestus til kongen. I 1802 begyndte ombygningen af de eksisterende fæstningsværker med udgravningen af en voldgrav, der var 31 m bred og 5 m dyb, det var bygmester Huschberger, der stod for det. Landskabsarkitekt Weyhe stod for beplantningen af træerne, og boulevarden blev opkaldt Kastanienallee og var færdig i 1804. Triton fontænen fra 1902 af Friedrich Coubillier er fantastisk flot, jeg kan godt lide store fontæner.

Düsseldorf og øl hænger sammen
Düsseldorf og øl hænger sammen

Düsseldorf er også kendt for de lokale mikrobryggerier. Den mørke Alt bier er de lokales stolthed.

Bronze skulptur af Karl Henning Seeman
Bronze skulptur af Karl Henning Seeman

Som mange andre tyske byer har Düsseldorf mange spændende bronze skulpturer, disse to mandlige bronze-skulpturer i naturlig størrelse står i en diskussion ved Mittelstrasse/Grobenstrasse og er af Karl Henning Seeman i 1984.

 

Düsseldorf i Tyskland
Düsseldorf i Tyskland

Düsseldorfs Altstadt har et restaurantkvarter med omkring 260 spisesteder inden for en km2.

Bar gaden i Düsseldorf
Bar gaden i Düsseldorf

Bar gaden er en af de mange seværdigheder i Düsseldorf, men byen og er også kendt for sine mange ølstuer, som man kalder verdens længste bardisk. Her er næsten altid propfyldt med turister, forretningsfolk og alle de lokale. Fredag og lørdag møder man næsten altid en polterabend, det giver lidt ekstra stemning. Der er mange steder sat høje borde op udenfor, og så bærer de bare øl ud slår en streg på ens ølbrik til man siger stop, og når man går tælles stregerne sammen og man betaler.

 

 

Museet Kunstpalast i Düsseldorf
Museet Kunstpalast i Düsseldorf

Museet Kunstpalast blev genåbnet igen i 2001 efter en modernisering. Før hed det Kunstmuseum Düsseldorf. Her kan man se spændende værker fra romantikken og ekspressionismen med bl.a  Wassily Kandinsky, Paul Klee og Per Kirkeby. Den permanente udstilling spænder fra skulpturer fra middelalderen til barokke grafik arbejder. På Museet Kunstpalast er også Hentrich Glass Collection, som er den mest omfattende samling af glas i Europa med luksus glasgenstande fra den før-romerske periode til glaskunst fra moderne tid.

Tornhalle i Düsseldorf
Tornhalle i Düsseldorf

Tornhalle med den imponerende kuppel er hjemsted for Düsseldorf Symphonikerne og er også vært for mange internationale gæstespil. Byens orkester består af 130 musikere. Tornhall ligger på Ehrenhof 1.

Rheinturm i Düsseldorf
Rheinturm i Düsseldorf

Rheinturm er fra 1982 og er 240 m højt. Der er en eksklusiv restaurant på toppen, der drejer en tur rundt i løbet af en time, så man har en fantastisk udsigt over byen, mens man spiser.

Medienhafen i Düsseldorf

Düsseldorf har også fået en hel ny bydel Medienhafen, som er det mest hotte og mondæne fyldt med spændende og nyskabende arkitektur.

Neuer Zollhof

En af seværdighederne er Neuer Zollhof, der er tegnet af den amerikanske arkitekt Frank Gehry. Et arkitektonisk byggeri, der består af tre individuelle bygninger, henholdsvis et med røde mursten, et med skinnende stål og den sidste med hvidt puds, de har vær især deres særpræg. Medienhafen har også tiltrukket mange internaltionale og nationale virksomheder. Men de virkelige velhavende bor her også, det kan man se på de parkerede biler Porche, store Mercedes og Ferrari. Her er også mange dyre restauranter og cafeer.

########

Den første rundvisning på det verdensberømte Kunstakademi blev arrangeret af Norbert Kriche i 1972.

Siden da åbnede akademiet dørene i 2 uger af februar for en præsentation af værker af de omkring 550 studerende.

Kunstakademiet er i tre etagers neo-renæssance. Over stueetagen er en frise med 62 navne på vigtige kunstnere fra alle perioder.

Kunstakademie Düsseldorf

Eiskellerstrasse 1

########

Den sidste torsdag før fastelavn går startskuddet til karneval festlighederne med den såkaldte Aleweiberfastnacht, det er hvor kvinderne stormer rådhuset og tager borgmesteren til fange. Højdepunktet af karnevallet er optoget fastelavnsmandag, hvor de mange festligt udsmykkede vogne er på en 6,5 km. lang rute med over 5000 medvirkende og ca. 50 orkestre.

########

Den tyske digter og journalist Heinrich Heine blev født i 1797 i Düsseldorf i en jødisk købmandsfamilie.

Hans barndomshjem på Bolkerstr. 53 er nu museum.

########

Man kan se værker af Klees, Picasso, Chagall og Max Ernst på Kunstsammenlung Nordrhein-Westfalen. Museumsbygningen er tegnet af de danske arkitekter Hans Dissing og Otte Weitling i 1986.

########

Julia Stoschek Collection har en international privat samling, der blev åbnet i 2007 i en nyrestaureret industriel-bygning fra 1907, det er blevet en fantastisk flot bygning, meget spændende. Hun er en meget velhavende samler, der i hendes private museum har en video-kunstsamling med over 400 værker, der er enestående i Tyskland.

 

 

 

Restauranter i Düsseldorf:

 

Ponte Vecchio Ristorante,

Wallstrass 5-7

Rigtig god Italiensk restaurant.

 

A Tavola

Wallsreasse 11

God italiensk restaurant, god mad og sød betjening

 

Hoteller i Düsseldorf:

Hotel Radisson BLU

Karl-Arnold-Platz 5

Hotellet ligger tæt på Rhinen, som man kan gå langs ind til byen gennem en dejlig stor park.

En kommentar til “Düsseldorf”

  1. Det er en super fed blog du har og rigtig inspiration til hvad man kan se i denne skønne by. Hvis folk savner inspiration har til at tage en togtur til en af de tyske byer, er de også velkommen til at kigge forbi min blog. Vi har meget fokus på denne grønne rejseform. Tjek evt: https://interrailguide.dk/togrejser/

    God rejse alle sammen 🙂

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk