Ideer til rejsemål i Tyskland
Seneste kommentarer
Områder i tyskland


Eisenach

 

 

Byen Eisenach i Tyskland

Byen Eisenach i Tyskland

Byen Eisenach ligger i delstaten Türingen i det gamle DDR. Vi havde faktisk bestilt hotel i byen og skulle have boet her i 4 dage for at køre ud i området, vi blev rigtig glade for, at vi havde ændret planer. Eisenach er en fin by for et stop på vejen. Eisenach har ca. 43.000 indb. Byen har også nogle små pladser og en fin gågade. Der er også enkelte bindingsværkshuse, de lever nok lidt højt på, at Martin Luther har boet her i en periode. Byens Vartegn er Borgen Wartburg, som ligger højt oppe over byen.

 

Luther House i Eisenach

Luther House i Eisenach

 

Luther House er en af de ældst bevarede bindingsværkshuse i Byen. Som 15 årig boede Martin Luther  hos familien Cotta fra 1498-1501. På Wartburg oversatte Luther bibelen, så det er ikke mærkeligt, at byen er stolt af ham.

Skulptur af Bach i Eisenach

Skulptur af Bach i Eisenach

Skulptur af Bach lige ved Bach Huset, hvor man regner med han blev født i 1685 og boede, til han var 10 år, han gik i latinskolen samt sang i kirkekor.

Bach Museet i Eisenach

Bach Museet i Eisenach

I 1907 blev det 600 år gamle palæ åbnet som verdens første museum for Johann Sebastian Bach. Her er verdens største udstilling af Bachs liv og musik med over 250 originale udstillings genstande. Man kan også opleve “levende ” musik på historiske keybord instrumenter.

Hoteller:

Logotel , Karl Marx Strasse 30

Vi havde bestilt hotel Logotel, hvordan hotellet er, ved jeg ikke, men omgivelserne var meget negative, det var ikke et sted man turde stille sin bil natten over. Der var øde, grafitti,beskidt og hærget. Godt at vi havde afbestilt, men der er heldigvis mange andre hoteller i byen.

Find Eisenach på et kort her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg os på Instagram

instagram

Gode links til hoteller m.m.
Følg min blog