Eisenach

Byen Eisenach i Tyskland
Byen Eisenach i Tyskland

Byen Eisenach ligger i delstaten Türingen i det gamle DDR. Vi havde faktisk bestilt hotel i byen og skulle have boet her i 4 dage for at køre ud i området, vi blev rigtig glade for, at vi havde ændret planer. Eisenach er en fin by for et stop på vejen. Eisenach har ca. 43.000 indb. Byen har også nogle små pladser og en fin gågade. Der er også enkelte bindingsværkshuse, de lever nok lidt højt på, at Martin Luther har boet her i en periode. Byens Vartegn er Borgen Wartburg, som ligger højt oppe over byen. 

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

 

Luther House i Eisenach
Luther House i Eisenach

Luther House er en af de ældst bevarede bindingsværkshuse i Byen. Som 15 årig boede Martin Luther  hos familien Cotta fra 1498-1501. På Wartburg oversatte Luther bibelen, så det er ikke mærkeligt, at byen er stolt af ham.

Skulptur af Bach i Eisenach
Skulptur af Bach i Eisenach

Skulptur af Bach lige ved Bach Huset, hvor man regner med han blev født i 1685 og boede, til han var 10 år, han gik i latinskolen samt sang i kirkekor.

Bach Museet i Eisenach
Bach Museet i Eisenach

I 1907 blev det 600 år gamle palæ åbnet som verdens første museum for Johann Sebastian Bach. Her er verdens største udstilling af Bachs liv og musik med over 250 originale udstillings genstande. Man kan også opleve “levende ” musik på historiske keybord instrumenter.

Hoteller:

Logotel , Karl Marx Strasse 30

Vi havde bestilt hotel Logotel, hvordan hotellet er, ved jeg ikke, men omgivelserne var meget negative, det var ikke et sted man turde stille sin bil natten over. Der var øde, grafitti,beskidt og hærget. Godt at vi havde afbestilt, men der er heldigvis mange andre hoteller i byen.

Find Eisenach på et kort her

3 kommentarer til “Eisenach”

  1. Eisenach er en rigtig fin by og borgen Wartburg troner højt som byen vartegn
    Der kan man sagtensbruge en masse tid
    Byens tidligere bilproduktion huser også et lille museum, men er desværre hurtigt overstået
    Luther Hotel giver en god oplevelse og fornemmelse af middelalderen med mad og drikke

  2. Delvist uenig med dommen over Eisenach. Byen er rigtig nok ( som nævnt) ikke den mest sindsoprivende. Men i oplandet venter lutter( luther hihi) gode ting. Drage slugten, wartburg og Merker minen hvor man kan komme 800 meter under jorden.

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk