Ideer til rejsemål i Tyskland
Seneste kommentarer
Områder i tyskland


Flensborg

Flensborg havn i Tyskland

Flensborg havn i Tyskland

Flensborg er Tysklands nordligste by og kan se tilbage på over 700-års historie, der ligeledes er en del af den danske og Slesvig-Holstenske historie. Byen er beliggende for enden af en 34 km lang fjord med mange sandstrande, klitter og skove, der går helt ned til stranden. Flensborg har mange hyggelige seværdigheder.

Flensborgs ældste privathus

Flensborgs ældste privathus

På Søndertorv ligger Flensborgs ældste privathus, som i dag er apotek. Her er også Slesvig-Holstens ældste torvedage hver onsdag og lørdag formiddag.

Skt. Nikolai kirke i Flensborg

Skt. Nikolai kirke i Flensborg

Skt. Nikolai kirke, som er Flensborgs største kirke, er opført fra 1390 til 1480. Trods den lange byggetid giver kirken et ensartet helhedsindtryk. Tårnet, der blev opført af J. Otzen i 1877, tilpasser sig også. Sankt Nikolai er skytshelgen for søens folk.

Orglet i Skt. Nikolai kirke i Flensborg

Orglet i Skt. Nikolai kirke i Flensborg

Skt. Nikolai kirkes betydeligste kunstværk er orgeludsmykningen med orgelpulpitur, som blev skabt i 1609 af billedskærer H. Ringeringsk. Det er Nordens største renæssance- orgelfacade.

Alteret i Skt. Nikolai kirke i Flensborg

Alteret i Skt. Nikolai kirke i Flensborg

Inventaret i Skt. Nikolais kirkerum er meget betydeligt. Til de ældste ting hører bronzedøbefonten fra 1497, og prædikestolen fra 1570

SONY DSC

Flensburg har mange små hyggelige passager med små restauranter, hvor man kan sidde i ro og nyde lidt godt.

Det vestindiske pakhus

Det vestindiske pakhus

Det vestindiske pakhus i gården til ejendommen Grose Strase 24 er opført i 1789 og beliggende bag et klassicistisk købmandspalæ. Det er et af de mest betydningsfulde vidnesbyrd om den tid, hvor Flensborg spillede en stor rolle i handelen og indførelsen af rom fra Vestindien.

Neptun brønden i Flensborg

Neptun brønden i Flensborg

Neptun brønden fra 1758 af L. Meymann. Det danske våbenskjold og Frederik V´s kongemonogram henviser til Flensborgs nære tilknytning til Danmark.

Gammel købmandsgård

Gammel købmandsgård

Købmandsgård fra Norgefartens tid med imponerende trappetårn, i dag Romhus (Johannsen-Rum) med høkerbutik

Marienkirche i Flensborg

Marienkirche i Flensborg

Treskibs-Teglstenskirke fra 1284. Middelalderlige kalkmalerier. Broncedøbefont af Michael Dibner 1591. Altertavle af billedskærer H. Ringeringk og den hollandske maler Jan van Enum. Efterkrigstids-glasmalerier af flensborgkunstneren Käte Lassen.

Helligåndskirken i Flensborg

Helligåndskirken i Flensborg

Helligåndskirken i Flensborg er den ældste danske kirke i Sydslesvig. Kirken er bygget i 1386 af bygherren Sønke Kulle. I 1588 blev den første dansktalende præst ansat ved kirken, og i 1977 blev Helligåndskirken af Nordelbische Lirche givet som gave til Dansk Kirke i Sydslesvig. Helligåndskirken fungerer i dag på folkekirkelig vis i en landsdel, hvor flertallet af befolkningen taler tysk. Kirken har årligt omkring 30.000 besøgende. Billedhuggeren Bjørn Nørgaard har, med sit skitseoplæg “Pinseporten”, imødekommet menighedens ønske om at Bringe lys i kirkens nordlige vinduer, vise Helligåndens optræden i Jesu liv samt udtrykke menighedens taknemmelighed og historie. Barokalter af træskæreren J. Zimmer.

SONY DSC

Rote Strase er en historisk gyde med maleriske købmands- og håndværksbaggårde. Her er kunsthåndværk, antikviteter, gallerier og designartikler, hyggelige vinforretninger og spændende cafeer.

Byporten Nordertor i Flensborg

Byporten Nordertor i Flensborg

Byporten “Nordertor” blev bygget i 1595 og udgjorde i 200 år byens nordlige grænse. Nordertor er den eneste bevarede byport i Flensborg.

SONY DSC

Der er meget at se, hvis man er turist i Flensborg så god fornøjelse.

18

Der er rigtig hyggelig nede i havnen og man kan få sand mellem tæerne.

SONY DSC

Flensborg er en rigtig god shoppe by, udvalget af forretninger er stort og så er det noget billigere end i Danmark.

SONY DSC

Som i mange af Tysklands byer er her også rigtig hyggelige julemarkeder her i 2013, der er en dejlig stemning, og så kan man rigtig juleshoppe.

SONY DSC

De små gårde i Rote Strasse er rigtig hyggelige her til jul.

Hotel AM Rathaus

Hotel Am Rathaus, Rote Strasse 32/34.
Hotellet ligger rigtig godt, og man bliver modtaget med et stort smil og venlighed. De har også egen garage til kun 3 euro. www.hotel-am-Rarhaus.com

Restauranter:

 

Restaurant Roter Hof

Restaurant Roter Hof

Restaurant Roter Hof

Restaurant Roter Hof

Restaurant Roter Hof, Roter Strasse 14. En meget hyggelig restaurant med et spændende menukort. Lidt anderledes mad end i almindelighed på en tysk restaurant. De benytter altid friske produkter og bruger ikke smagsforstærkere samtidig med, at de prøver på at benytte produkter, der stammer fra regionen rundt om Flensborg.

Das kleine Restaurant

Das kleine Restaurant 

Das kleine restaurant er fint frokost sted. Den ligger midt på gågaden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg os på Instagram

instagram

Gode links til hoteller m.m.
Følg min blog