Ideer til rejsemål i Tyskland
Seneste kommentarer
Områder i tyskland


Friedrichstadt

Friderichstadt også kaldet Lille Amsterdam

Friderichstadt også kaldet Lille Amsterdam

Friederichstadt er en rigtig hyggelig by som også kaldes Lille Amsterdam på grund af det hollandske særpræg med alle kanalerne og gavlhuse i renæssancestil.

Gavlhuse i Friderichstadt

Gavlhuse i Friderichstadt

Byen blev grundlagt i 1621 af Frediedrich 3. hertug af Slesvig-Gottorp. Byen er hovedsageligt bygget i den arkitektoniske stil, som var velkendt for de hollandske remonstranter (er et protestantisk trossamfund), som flygtede dertil efter at de var fordrevet fra deres eget land. To forskellige grupper af hollandske nybyggere var involveret begge fortrinsvis drevet af religiøse grunde og af handelsinteresser. Frederik 3. af Gottorp fik den ide at oprette en hollandsk koloni mellem Trene og Ejderen, og håbede at Hollændernes erfaringer kunne blive drivkraften til at skabe et blomstrende handelscenter. Han var derfor gavmild m.h.t. de privilegier og religiøse friheder, han gav dem. Desværre blev fyrstens drømme aldrig til virkelighed, idet Friedrichstadt hverken blev en verdenshavn eller et handelscenter. Religiøs tolerance har altid spillet en stor rolle i byens liv, idet cirka syv forskellige religiøse samfund levede side om side.

Kik til en af kanalerne i Friedrichstadt

Kik til en af kanalerne i Friedrichstadt

Måden byen er anlagt på karakteriseres af de helt lige gader, der skærer hinanden i rette vinkler, og af kanalerne som hollænderne har bygget, og som på en måde minder om Amsterdam. De høje huse med deres trappegavle minder også om hollandsk renæssance. Når man går gennem byens gader, møder man hele tiden spor af stedets historie.

Et af husmærkerne i Friderichstadt

Et af husmærkerne i Friderichstadt

Fornemme gamle facader og “husmærker” brugt i stedet for tal, for eksempel en vandlilje, en ørn, stjernehimlen og mange andre. De findes overalt i den gamle by på mange forskellige slags huse. Frederichstadt har i dag ca. 3000 indb.

Markedspladsen i Friderichstadt

Markedspladsen i Friderichstadt

Markedspladsen er byens samlingspunkt, her finder man Rådhuset og mange flotte huse med trappegavle og en af de gamle stenbroer.

Brøndhuset i Friedrichstadt

Brøndhuset i Friedrichstadt

De  gamle lindetræer på Grüne Markt (Det grønne torv) Står som baggrund til torvets vandpumpe, og torvets anden hovedseværdighed er Brunnebäuschen (Brøndhuset), som blev bygget og skænket byen i 1879 af arkitekt Heinrich Rohardt.

Remonstrant kirken i Friderichstadt

Remonstrant kirken i Friderichstadt

Remonstrant kirken ligger mellem Kirche- og Prinzesstrasse og er den eneste kirke, som denne trosretning har uden for Nederlandene. Kirken er nærmest bygget som et kvadrat, grundstenen blev lagt i 1624 af Catherina van Moersbergen. I Prinzenstrasse  ligger Paludanushaus et majestætisk snehvidt hjørnehus, som er opført i 1637 til vinhandleren Godfridus Paludanus. Husmærket er en vintønde og en drueklase, som viser hvad ejeren lavede. Indgangsdøren er af træ med imponerende Rokoko udskæringer.

Hotel Aquarium Boddenberg i Friderichstadt

Hotel Aquarium Boddenberg i Friderichstadt

Hotel:

Aquarium Boddenberg

www.Friedrichstadt.ringhotels.de

Et meget dejligt hotel, hyggelige værelser, skøn mad og meget sødt personaler, alt fungerer 100 %

Man føler sig rigtig godt tilpas.

2 kommentarer til Friedrichstadt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg os på Instagram

instagram

Gode links til hoteller m.m.
Følg min blog