Goslar

Goslar er den største by i det vestlige Harzen i Tyskland.

Byen GoslarDen tidligere kejserbys historie går 1000 år tilbage i tiden. På et tidspunkt var Goslar en af kristendommens vigtigste centre. Spirerne af 46 kirker og kloster gav byen en speciel silhouet og derfor fik den tilnavnet Nordens Rom .

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

 
goslar3
 
 Når man bevæger sig rundt i de smalle gader forbi de mange skønne bindingsværkshusenmed de flotte tage med skifferbelægning i smukke mønstre, så kan man mærke fortidens rigdom, som stammer fra sølvminen Rammelsberg, hvor der blev udvundet sølv, bly, kobber og lidt guld i mere end 1000 år. Byen er så velbevaret, at den længe har stået på Unescos liste over Verdenskulturarv. Byen har et meget charmerende torv, som er samlingspunkt for alle turister der kommer til byen. På torvet ligger Rådhuset og Hotel Kaiserworth samt restauranter og cafeer, hvor man kan sidde og nyde byens eventyrlige atmosfære.
 

 gos9

 Klokken 9, 12, 15 og 18 kan man se folk begynde at samles på torvet og kikke op på klokkespillet, det er først ridderen Ramm der kommer frem, det siges at det var ham der fandt byens sølvåre
Klokkespil-goslar
Klokkespil-goslar
bagefter kommer der et helt følge af minearbejdere gennem tiden. Klokkespillet er en af Goslar mange seværdigheder.
 
 
 
Det flotteste værelse er det meget dekorerede Huldigungssal, der tidligere var rådssal fra 1505 – 1520. Rummets vægge, loft og vinduesnicher er tæt beklædt med tavler, som har motiver i fantastiske farver.
 
Hotel Kaiserworth i Goslar
Hotel Kaiserworth i Goslar
Hotellet blev bygget som lavshus for rige skræddere og storkøbmænd i 1494. Huset har barokke kejserfigurer i træ.
 
gos5
På hjørnet af hotellet sidder en lille figur Dukaten-männchen og forretter sin nødtørft i form af gulddukater. Tekstilkøbmændene lavede ham som symbol på, hvor skrappe kludehandlerne var til at lave penge i Goslar.
goslar6
 
Midt på torvet står Marktbrunnen med Goslars vartegn, den gyldne ørn, der troner øverst på det romanske springvand i bronze.
 
gos
Skulptur par foran byporten Rosentor og Hotel Achtermann, udvendigt fæstningstårn med resterne af en af byens fire hovedporte integreret i hotelkomplekset.
 
gos3
St.Jakobi kirke er oprindelig en romansk sognekirke fra 1000-tallet, ombygget til gotisk halkirke. Berømt pietá af Hans Witten, altre og stole fra barokken.
 
gos6
 
 
 
 
Kaiserphalz i Goslar
Kaiserphalz i Goslar
Inde i slottet kan man se den tyske kejsertids historie skildret på vældige malerier fra forrige århundrede.
 
gos7
 
Byporten Breites Tor 
 
 
 
 
goslar
Marktkirche Skt. Cosmas og Skt. Damian opført omkring år 1150 som treskibet basilika. Romanske glasvinduer, døbefont og prædikestol fra renæssancen samt alter i barokstil.
 

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk