Göttingen

Göttingen i Tyskland
Göttingen i Tyskland

Göttingen hører til de meget omtalte 9 historiske byer i Niedersachsen. Det er en gammel universitets by og derfor har den også en ung atmosfære med barer, cafeer, restauranter og et rigt natteliv. Göttingen fik by status i 1210 og har været medlem af Hanseforbundet. I dag har Göttingen ca. 130.000 indb. De fleste seværdigheder ligger i den gamle bydel.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

 

Gåsepigen i Göttingen
Gåsepigen i Göttingen

Bronzestatuen Gåsepigen, der står på springvandet foran rådhuset, er byens vartegn. Hun er en fattig pige, der vogter sine gæs og den mest kyssede pige i verden (i hvert fald i Göttingen), for det er en tradition, at byens studenter overøser hende med kys efter overstået eksamen.

 

Rådhuset i Göttingen
Rådhuset i Göttingen

Rådhuset i Göttingen er fra 1400-tallet

Rådhuset i Göttingen
Rådhuset i Göttingen

Væggene inde i rådhuset er flot dækket af malerier og våbenskjolde.

 

Göttingen i Tyskland
Göttingen i Tyskland

Georg August universitetet blev grundlagt i 1734 af Georg II kurfyrste af Hannover. Der er 25.000 studerende hvoraf de ca. 4.000 er fra udlandet. Alle de studerende præger byen meget. Göttingen har en festival hvert år i juni, hvor man fejrer komponisten Händel. Göttingen har fem symfoniorkestre og hvert af dem har et speciale i en bestemt musikalsk epoke. Julemarkedet i Göttingen er meget hyggeligt som i mange andre af byer i Tyskland. I Göttingen pyntes den gamle bydel op til jul hvert år, og med det gamle rådhus som kulisse er det meget stemningsfyldt at besøge julemarkedet.

2 kommentarer til “Göttingen”

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk