Göttingen

Göttingen i Tyskland
Göttingen i Tyskland

Göttingen hører til de meget omtalte 9 historiske byer i Niedersachsen. Det er en gammel universitets by og derfor har den også en ung atmosfære med barer, cafeer, restauranter og et rigt natteliv. Göttingen fik by status i 1210 og har været medlem af Hanseforbundet. I dag har Göttingen ca. 130.000 indb. De fleste seværdigheder ligger i den gamle bydel.

 

Gåsepigen i Göttingen
Gåsepigen i Göttingen

Bronzestatuen Gåsepigen, der står på springvandet foran rådhuset, er byens vartegn. Hun er en fattig pige, der vogter sine gæs og den mest kyssede pige i verden (i hvert fald i Göttingen), for det er en tradition, at byens studenter overøser hende med kys efter overstået eksamen.

 

Rådhuset i Göttingen
Rådhuset i Göttingen

Rådhuset i Göttingen er fra 1400-tallet

Rådhuset i Göttingen
Rådhuset i Göttingen

Væggene inde i rådhuset er flot dækket af malerier og våbenskjolde.

 

Göttingen i Tyskland
Göttingen i Tyskland

Georg August universitetet blev grundlagt i 1734 af Georg II kurfyrste af Hannover. Der er 25.000 studerende hvoraf de ca. 4.000 er fra udlandet. Alle de studerende præger byen meget. Göttingen har en festival hvert år i juni, hvor man fejrer komponisten Händel. Göttingen har fem symfoniorkestre og hvert af dem har et speciale i en bestemt musikalsk epoke. Julemarkedet i Göttingen er meget hyggeligt som i mange andre af byer i Tyskland. I Göttingen pyntes den gamle bydel op til jul hvert år, og med det gamle rådhus som kulisse er det meget stemningsfyldt at besøge julemarkedet.

2 kommentarer til “Göttingen”

Skriv en kommentar