Hamburg

Hamburg er Tysklands næststørste by

og er et perfekt mål for en miniferie. Hamburg ligger blot et par timers kørsel syd for den danske grænse. Alligevel er byen noget de fleste forbinder med turen ned af motorvejen til Frankrig, men Hamburg er en overskuelig metropol tæt på Danmark. Perfekt til en storbyferie.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

 

Hamburg rådhus
Hamburg rådhus

Hamburg Rådhus

er fra 1897 og bygget i nyrenæssancestil. En imponerende bygning med ikke færre end 650 værelser, og som står på mere end 4000 egepæle. Tyskerne praler med, at den er større end Buckingham Palace.

Rådhusets trefløjede granit- sandstensbygning er 112 meter bred og har en pompøst udsmykket facade og et 112 meter højt tårn. På siden mellem vinduesnicherne er der bronzeskulpturer af 20 konger og kejsere fra det gamle tyske rige, fra Karl den Store til Franz II.

 

Hamburg rådhus
Hamburg rådhus

Over hovedporten på Hamburgs rådhus står der på latin: “Den frihed som forfædrene har opnået, bør efterkommerne værdigt søge at bibeholde”

Rådhuset besøges af over 100.000 turister hvert år og fungerer i dag også som arbejdsplads for byrådet og parlamentet.

 

Hamburg rådhus
Hamburg rådhus

Hamburg har 1,7 millioner indbyggere i den centrale del af byen. Tælles oplandet med kommer man hurtigt op på 3,5 millioner, det virker stort, men ikke indelukket på grund af alt det vand byen er omgivet af. Fra og med 2011 har Hamburg lov til at kalde sig “Europas grønneste by”. Næsten en fjerdedel af byen er dækket af parker, herunder den store bypark og området “Planten un Blommen” med Europas største japanske have.

 

Hulbe House i Hamburg
Hulbe House i Hamburg

Hulbe House

blev bygget fra 1910 – 1911. Det er et spændende hus mellem de ellers store kontorbygninger og stormagasiner på Mönckerbergstrasse.

 

Shoppingcenter Europa Passage
Shoppingcenter Europa Passage

Europa Passage

er Hamborgs største shoppingcenter med 30.000 m2 fordelt på fem etager med 120 butikker og et væld af caféer og restauranter.

 

Statue af Henrich Heine i Hamburg
Statue af Henrich Heine i Hamburg

 

Bronzestatue af Heinrich Heine af Waldemar Otto.

Shoppingcenter i Hamburg
Shoppingcenter i Hamburg

Hamburg har mange hyggelige shopping-arkader i alle størrelser, man har alle muligheder for at få tilfredsstillet sin shoppelyst her.

Man finder stormagasiner og kædeforretninger langs de to gader Spitalerstrasse og Mönckebergstrasse.

Designbutikker og dyre mærkevarer er koncentreret i en trekant mellem Jungfernstieg, Fuhlentwiete og Neur Wall.

Er du til antikviteter, foregår det i området bag ved Hovedbanegården.

 

Hamburg rådhus
Hamburg rådhus

På den store plads foran rådhuset sker der mange ting. Om sommeren er her vinfestival eller gourmetfestival. Der er også et stort julemarked i december.

 

St. Nikolai kirke i Hamborg
St. Nikolai kirke i Hamborg

St. Nikolai kirke

blev opført i Middelalderen, men da Hamburg blev voldsomt ødelagt under 2. verdenskrig, blev den mål for utallige bombardementer. Nu står de sodsværtede rester af tårnet som et tavst mindesmærke for fred.

 

Deichstrasse
Deichstrasse

Husene i Deichstrasse

er nogle af de bedst bevarede gamle huse, mange af dem er nu indrettet til gode restauranter og værtshuse. For enden af vejen ligger kanalen Nikolaifleet.

 

Mindesmærke i Hamburg
Mindesmærke i Hamburg

Mindesmærke over de der faldt i 1. verdenskrig af billedkunstneren Ernst Barlach.

 

Parti fra Hamburg
Parti fra Hamburg

Man kalder Hamburg Nordens Venedig på grund af alle dens kanaler og broer. Der er 2430 broer, så der er rige muligheder for at komme rundt. Det er jo også dejligt at sidde ved vandet og nyde et glas vin eller en kold øl.

St. Michaelis kirke i Hamburg

St. Michaelis kirke

er Hamburgs største protestantiske og mest berømte barokkirke med et tårn der er 132 meter, et godt pejlemærke for byen.

Den nuværende kirke er den tredje på stedet. Den første styrtede sammen efter et lynnedslag i 1750, den anden blev raseret af en voldsom brand i 1906. Kirken er meget smuk inden i.

 

Fjernsynstårnet i Hamborg
Fjernsynstårnet i Hamborg

Fjernsynstårnet “Fernsehturm”

er Hamburgs højeste bygning med sine 279,8 m. Tæt ved ligger botanisk have med sit tropehus. I søen er der et vandorgel, og dagen igennem er der vandspil og om aftenen kulørte vand-lyskoncerter hver dag kl. 22 fra maj til august. I september er det allerede kl. 21.

 

Gammelt fiskemarked i Altona
Gammelt fiskemarked i Altona

Bydelen Altona i Hamburg

var op til 1864 en del af Danmark og navnet Altona kommer fra det tyske “Al zu nah”, der betyder alt for tæt på. Altona havn var en konkurrent til Hamburgs havn, men i dag er de vokset sammen.

Det gamle fiskemarked er nu et ølhus.

 

Rådhuset i Altona
Rådhuset i Altona

Rådhuset i Altona

 

Skulptur i Altona
Skulptur i Altona

Der er mange flotte skulpturer i Altona.

 

St.Pauli i Hamborg
St.Pauli i Hamborg

St. Pauli

er gået fra at være et lidt belastende område, hvor arbejderklassen bor og arbejder, til at være det helt rigtige sted at lægge et PR-firma eller galleri.

Det er også her den kendte politistation Davidwache ligger. Den er meget kendt fra film og tv. Bygningen er fra 1914 og arkitekten er Fritz Schumacher.

 

Hummelmanden i Reeperbahn
Hummelmanden i Reeperbahn

Den sagnomspundne vandbærer Hummel

er byens varetegn, han bærer på to spande vand. Historien siger at han var vandbærer i byen, og mens han bar rundt på vand, var hans kone ham utro.

Derfor råbte folk “Hummel, Hummel” efter ham, til det svarede han blot “mors, mors “, som på tysk er en sammentrækning af sætningen “kys min røv”.

Det er på hovedgaden Reeperbahn, man finder de farvestrålende erotiske elementer som stripbarer, sexshows, natklubber, musical teatre og et vokskabinet, men her er også et livligt natteliv.

Reeperbahn-fest er en årlig festival i september i kvarteret rundt om Reeperbahn og forlystelses-kvarteret St. Pauli. Mere end 150 bands lokker musikentusiaster til byens mange hotte klubber.

Her finder man noget for enhver smag.

 

Hafen City i Hamburg
Hafen City i Hamburg

Hamburg har også fået en hel ny bydel, som hedder Hafen City.

Det er en stor oplevelse at gå på opdagelse her og se hvordan det hele er med fra start. Her er også meget stemning og atmosfære allerede. Her er kommet butikker, kontorbygninger, caféer, restauranter og sports muligheder. Der er også et spændende madhus.

Den nye bydel skal ende med at huse 12.000 indbyggere og 40.000 arbejdspladser, når den er helt færdig i ca.  år 2025. Det vil forøge indbyggertallet i city med 40 procent.

 

Hafen City
Hafen City i Hamburg

Magellanterraserne i den nye Hafen City. Her kan man mødes uforpligtende med sin egen kaffe eller bare nyde at tage solbad.

 

Hafen City i Hamburg
Hafen City i Hamburg

Der er også smukke gamle træskibe i de nye havnebassiner i Hafen City.

 

Hafen City i Hamburg
Hafen City i Hamburg

Man kan gå rundt om den sorte kasse og lægge øret til trakterne og høre skøn musik med kendte stykker af de store komponister.

 

Speicherstadt i Hamburg
Speicherstadt i Hamburg

Nogle af de gamle pakhuse i Speicherstadt nord for Hafen City er bygget i neo-gotisk stil og ligger på en 1,5 km lang ø.

Pakhusene blev bygget til oplagring af f.eks. krydderier.

 

Speicherstadt i Hamburg
Speicherstadt i Hamburg

Pakhusbyen Speicherstadt

blev opført fra 1885 til 1910. Speicherstadt består af lange rækker af røde pakhuse med smalle kanaler imellem, et meget charmerende område.

 

Speicherstadt i Hamburg
Speicherstadt i Hamburg

Der er rig mulighed for at se byen fra vandsiden med en af de mange turbåde.

 

Julemarked i Hamburg
Julemarked i Hamburg

Lige som mange andre tyske byer er der i julen et stort julemarked, det er en hyggelig start på julen.

 

Juleshopping i Hamburg
Juleshopping i Hamburg

Vil du på juleshopping, så er det et rigtig godt sted at tage hen.

 

Julemarked i Hamburg
Julemarked i Hamburg

Julemarked i Hamburg

kan nås på en forlænget weekend, rigtig hyggeligt bare at dase rundt i den travle december.

 

I nærheden af byen ligger den hyggelige by Stade, som du også kan læse om her på bloggen.

 

 

Hoteller:

Radisson Blu Hotel

Marseiller Strasse 2

Hotellet ligger smukt få skridt til den Japanske Have og til den anden sidde ligger en lille station.

Restauranter:

Hyggelig rigtig Tysk restaurant

Stadtkrug

Colonnaden 45

God tysk mad

Italiensk restaurant

Da Donato

Colonnaden

Dejlig rigtig italiensk mad og stemning

til rimelig priser

6 kommentarer til “Hamburg”

 1. Hej
  Under Hamburg mangler en af de største turistattraktioner nævnt.
  Miniature Wunderland !!!
  Mvh
  Per

 2. Hej
  Dejligt med en hjemmeside med oversigt over tyske byer.
  Da jeg besøgte Hamburg, fandt jeg ud af andet er betydeligt billigere at købe billet til turbådene på nettet i stedet for at købe dem ved billetlugerne på havnen.
  Fra området ved turbådene kan man gå under Elben i den gamle Elbtunnel. En stor oplevelse at tage elevator ned i “dybet” og gå under Elben fra den ene side af Hamburg til den anden, en tur på 426 m. På den anden side af Elbtunnellen er der en flot udsigstpost, hvor man kan nyde en anden side af Hamburg.
  Jeg synes, Michaeliskirche skal nævnes. Den er smuk og udsigten fra toppen af tårnet er helt fantastisk. Man kan enten gå hele vejen derop eller tage elevator.
  Jeg boede på Hotel Europäischer Hof overfor banegården. Et lækkert 4 stjernet hotel med swimmingpool, flere saunaer og en fantastisk morgenbuffet. På nøglekortet til døren er der en billet til Hamburgs offentlige transportmuligheder.

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk