Hameln

Hyggelig gågade i Hameln
Hyggelig gågade i Hameln

Hamelni Tyskland er med sine 60.000 indbyggere Weserbergland´s centrum for økonomi , kultur og turisme. Hameln har en hyggelig atmosfære og seværdigheder til turister ligger tæt ved hinanden og kan nås til fods. Byen har rigtig mange kønne bindingsværksbygninger fra det 16. til 18. århundrede.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

Smukke bindingsværkshuse i Hameln
Smukke bindingsværkshuse i Hameln

Weserrenæssancen er den nordtyske variant af den italienske arkitektur, og den kan først og fremmest beundres i Hameln og omegn. Weserrenæssancen nævnes for første gang i 1912 i Richard Klapheck´s bog “Alt Wesrfalen”. Typiske kendetegn for denne byggestil er de righoldige gavludsmykninger med diamantsten ( runde udsmykninger i sten, som ligner diamanter) og voluter, masker og misundelseshoveder, pyntelister med våben og inskriptioner og først og fremmest rigt udsmykkede karnapper. De typiske eksempler for denne byggestil er: Rottefangerhuset, Rådhuset, Bryllupshuset og Dempter, s hus. Med sine rigt udsmykkede huse fremtræder hele byens centrum som et stort friluftsmuseum, men er samtidig byens levende midtpunkt med hyggelige cafeer og restauranter.

Springvand med rottefangeren i Hameln
Springvand med rottefangeren i Hameln

Hameln er kendt på grund af en legende, der er overleveret fra middelalderen. Det fortælles om en spillemand, der skulle befri byen for dens rotteplage, at alle børn i Hameln fulgte efter ham og forsvandt for altid. Rotterfangeren fra Hameln er en af de mest kendte tyske sagnfigurer. Sagnet er oversat til ca. 30 sprog.

Dempter´s hus i Hameln
Dempter´s hus i Hameln

Dempter´s hus blev opført i 1607-1608 til borgermester Tobias von Deventer. To stokværk er opført af tilhuggede natursten, som adskilles af glatte striber. Oven over rundbueportalen findes et våbenskjold.

ha3

Slotte

ha4

 

www.hameln.de

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk