Hannover

Byen Hannover

Hannover er delstaten Niedersachsens hovedstad og har ca. 526.000 indb. Hannover er også en af verdens førende messebyer. Byen ligger ved floden Leine. Hannover ligger som et skæringspunkt mellem nord-syd og øst- vest, så det er let at komme hertil  både med tog og af motorveje. Byen har rigtig mange seværdigheder. 

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

Mange seværdigheder på ruten med den røde streg

Følg den 4,2 kilometer lange røde streg der er malet på fortovet byen rundt, så kommer man forbi mange af seværdighederne, det er en rigtig god ide.

 

Hannovers nye Rådhus
Hannovers nye Rådhus

Det nye rådhus, Neues Rathaus, er fra starten af 1900-tallet og er meget kønt placeret ved Maschteich søen, fra rådhuskuplen er der en fantastisk udsigt over byen. Inde på rådhuset kan man se hvordan byen så ud i 1689, 1939, 1945 og den nuværende by. Ved det nye Rådhus er der også en stor flot park.

Hannovers gamle Rådhus

Det gamle rådhus er sammen med Marktkirche to repræsentanter for nordtysk murstensgotik i byen. Den ældste del af Altes Rathaus er fra 1420, derefter byggede man på den i næsten hundrede år.

Hannovers gamle Rådhus

I 1844 ville man rive rådhuset ned, men takket være kraftige protester fra borgerne og den berømte arkitekt Conrad Wilhelm Hase, blev det forhindret.

Marktkirken i Hannover

Marktkirken, den evangelisk-lutherske kirke, er bygget i første halvdel af 1300-tallet og er den ældste af de tre sognekirker i den gamle bydel. Kirken er en af de største bygninger i midtbyen. Kirkens tårn er ca. 100 meter høj og er et vartegn for byen.

Skulptur af Martin Luther

På den sydlige side af  Marktkirkens kirketårn står Martin Luther, statuen er lavet af den tyske billedhugger Carl Dopmeyer

Smuk fontæne i Hannover

På Marktplads står den smukke Fontæne, som i mange andre tyske byer bruges denne plads også til markeder flere gange om ugen.

Leineschloss i Hannover

Leineschloss er en neoklassisk palads i den gamle bydel i Hannover, den ligger ved Leinefloden.  Niedersachsens parlament har siden 1962 haft sit hovedkvarter her. Den første borg blev bygget som en bindingsværksbygning i 1640, den har haft en broget historie og er blevet udvidet flere gange, genopbygget, ødelagt og genopbygget efter Anden Verdenskrig. I 1826 blev den ombygget af den berømte Hannover arkitekt Georg Ludwig. 1837-1866 var den residens for kongen af Hannover.

Bronze skulptur “Göttingen syv”

Den fantastiske store bronze skulptur “Göttingen syv” viser en gruppe Göttingen professorer, der i 1837 protesterede mod ophævelsen af forfatningen af kongeriget Hannover, og de blev derfor udvist af landet.

Bindingsværkshuse i Hannover

Hannover har også kønne bindingsværkshuse selvom 70 % blev ødelagt under 2. verdenskrig, så er mange genopført.

F

Aegidienkirche
Aegidienkirche

 

 

 

 

Find Hannover på et kort her

2 kommentarer til “Hannover”

 1. Hei!!
  Skulle så gjerne få vite hvor i Tyskland det på ca.15-1600 talet var drevet en meget populær og anerkjent fekteskole, der soldater ble innført i korden og fektingens kunst. Drevet av det millitære…? kan det vere i områdene rundt Heidelberg, Stuttgart, Frankfurt eller på den kanten? Hadde vore takknemlig om noen kunne svare da jeg planlegg å reise der til påske. Reisa var planlagt mellom Berlin til Paris med tog, og at dete skulle vere et stopp på vegen. Håper på svar.
  MVH
  Iren Aambø
  Tlf. 97094803
  Norge.

 2. Hej
  Jeg ved det desværre ikke. Der findes en del gamle fekteskoler, hvis du googler ordet “fechtschule”, hvis det kan være nogen hjælp.
  MVH
  Mona Nylander

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk