Heidelberg

Heidelberg i Tyskland

Heidelberg er en fantastisk smuk by, det er et storslået syn når man står ved den flotte bro over Neckar og kikker op på slottet, som ligger omgivet at grønne bjerge. Heidelberg har 147.000 indb. og omkring 3 millioner dagturister om året, så i højsæsonen er her trængsel. Den gamle bykerne er ikke særlig stor, og det er næsten her alle seværdighederne findes, man kan sagtens komme det rundt til fods. Man kan jo altid gøre et holdt på en af de mange cafeer, restauranter eller en Biergarten under vejs.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

Slottet i Heidelberg

Slotsruinen er en af de mest berømte ruiner i Tyskland og på grund af dens placering op af bjerget, kan man se den langt væk fra, og den er et flot vartegn for Heidelberg.

her7

her4

her6

Det 700 år gamle slot er en af de vigtigste bygninger i den tyske renæssance, hvis rigt skulptur smykkede facade er bevaret.

her5

Vinkælderen på slottet har verdens største fade, de er lavet af 130 egestammer og er over 8 meter lange, 7 meter brede og så kan de rumme hele 221,726 liter, så de tørstede ikke.

Broen Alte Brücke i Heidelberg

Broen Alte  Brücke går over  floden Neckar, broen blev opført 1786-88, når man står ude på broen, har man en helt fantastisk udsigt til slottet og den smukke broport, hvor den gamle by så ligger inde bag ved.

skulptur på Alte Brücke
skulptur på Alte Brücke

 En af Heidelbergs mange store skulpturer står på broen Alte Brücke

Broport ved broen Alte Brücke i Heidelberg

Fra gamle broport, der ligger for enden af Alte Brûcke broen, kommer man ind i Heidelbergs ældste bydel, der er den historiske gamle bykerne, den er ikke særlig stor så man kan sagtens nå rundt i den til fods.

SONY DSC

Lige inden for broporten står denne skulptur af en abe, folk var henne og kysse den, men hvad den symboliserede ved jeg ikke. Sengotiske Heiliggerstkirche i Heidelberg

På den smukke Marktplatz, hvor der er mange flotte bygninger og et væld af cafeer og restauranter, dominerer også den sengotiske Heiliggerstkirche fra 1400 tallet.

Kurpfälzisches Museum i Heidelberg

På Kurpfälzisches Museum kan man se kunst og kunsthåndværk fra middelalderen frem til i dag.

Kunstforeningen viser skiftende udstillinger af internationale moderne kunst. Der er over 20 museer i Heidelberg.

Hyggelig udensdørs restaurant i Heidelberg

Heidelberg er også en universitetsby med Tysklands ældste universitet som blev grundlagt i 1386. De ca. 28.000 studerende giver et dejligt ungt miljø på cafeer og biergartner

 Rådhuset på Marktplatz i Heidelberg

Det smukke Rådhus ligger på Marktplatz, hvor der også er et af Heidelbergs  mange smukke springvand samt de fornemme borgerhuse. På pladsen er der også mange restauranter og cafeer, vi fik feriens dårligste måltid her.

SONY DSC

På den 3 km lange hovedgade ligger butikkerne tæt kun afbrudt af restauranter og cafeer, men kommer man ned af de små tværgader med brostensbelægning, finder man en helt anden charme. Det er en anden slags butikker og små spisesteder.

 

Hotel Vier Jahreszeiten

Det ligger fantastisk godt med en dejlig udsigt fra vores værelse.

En kommentar til “Heidelberg”

  1. Heidelberg er bare fantastisk at besøge. Den dejlige by ved floden Necka! Oplev flotte koncerter oppe på fæstningen, eller få en sejltur på floden ombord på et solcelleskib!
    Se evt Andre Rieus koncert fra byen på youtube!

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk