Kappeln er en hyggelig lille by med omkring 12.000 indbyggere. En by med snævre stræder og brosten samt kønne huse. Men Kappeln har også masser af butikker, cafeer og restauranter samt et spændende havne miljø. Så den er en rigtig god ferieby med en god stemning og sikkert mange turister om sommeren.
Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.
Den 30 meter høje Hollændermølle Amanda er fra 1888 og er derved den højeste Hollændermølle i Sydslesvig. I møllen ligger turistinformationen, så det er et godt sted at starte med at få et bykort. Udover kornmalingen blev møllen brugt som savværk. Nu er der også et lille møllemuseum.
På turistinformationen kan man få et kort over Kappeln, hvor der er tegnet to ruter ind, en rundt i byen og en anden rundt i havnen, man skal bare følge fiskene. En god ide at få børnene til at finde fiskene og på den måde se byen.
Kappeln har mange meget velholdte huse, som er en seværdighed i sig selv.
Senbarok kirken Sankt Nikolaj blev opført i 1600-tallet
Altertavlen i Sankt Nikolaj stammer fra 1641 og blev skåret af Ekernførde mesteren Hans Gudewerdt den Yngre.
De tre 15 meter tårnhøje murede skorstene mærket A-A-L er en del af bybilledet i Kappeln. I Ål-røgeriet ryges der stadig på den klassiske måde med harpiks-fri bøg og elletræ fra området og ikke kun ål, men også for eksempel torsk, makrel og hellefisk.
På havne fronten finder man det smukke badehotel, der også er en udmærket restaurant.
Den gamle træbro, som stammede fra 1927, måtte efter 75 års tjeneste vige for en ny klapbro. Efter en byggetid på næsten 4 år blev den nye klapbro over die Schlei indviet i 2002. Den supermoderne klapbro på 208 m er computerstyret. Om sommeren bliver den åbnet hver time fra morgen til aften. de eneste undtagelser gælder handelsskibe.
Kappel har det sidste sildehegn i Europa, og det består af flere pæle, som bankes ned i fjorden, og som er forbundet med hinanden med et fletværk af træ. Det danner så en tragt, som sildestimerne svømmer ind i med tidevandet.
Sejlkutteren Gotland sank i sommeren 2002 ved Damp, men blev hevet op igen og ligger nu lige før Kappeln lystbådehavn.
Fra Kappel til Sønder Brarup køre en veteranbane. Den blev etableret i 1979. Strækningen som veterantogene kører er cirka 15 km. Togene køre fra maj- okt.