Kiel

 

Haven i Kiel

Kiel er ikke kun vand, havn, store skibe og Kielerkanalen, byen har også mange andre seværdigheder.

Kiel er hovedstaden i Schleswig-Holstein og har ca. 240.000 indbygger.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

På grund af Kiels mange værfter, blev den meget ødelagt under under 2. verdenskrig. De 90 bombeangreb, der var i løbet af krigen, gjorde at 75% af byen lå i ruiner. Da man dengang opbyggede byen igen, gjorde man ikke som i mange andre Tyske byer, hvor man rekonstruerede de ødelagte historiske bygninger, men de sidste 10 år er en del af den gamle bydel rekonstrueret, det gælder den historiske Eggerstedt Strasse og Alter Markt.

Havneområdet i Kiel

Kiel har et imponerende havneanlæg til de kæmpemæssige østersøfærger.

Operaen i Kiel

Den oprindelige opera blev indviet i 1907 med Parsifal og Fidelio. Den klassiske opera bygning blev svært medtaget af bomberegnen, så den nye opera blev åbnet i 1953, og det var igen med Fidelio på programmet. Operaen tilbyder et bredt repertoire. se programmet på www.theater-kiel.de

St.Nikolaj kirke

St.Nikolaj kirke fra 1242 er Kiels ældste og mest historieske kirke. Den er viet til Andreas og Nikolas, fiskernes og søfolkenes helgener.

Kiel Rådhus

Kiels flotte rådhustårn kan man bruge som pejlemærke, når man bevæger sig rundt i byen For med en højde på 106 meter rager det elegante rådhustårn godt i vejret. Den nyklassicistiske rådhusbygning blev opført mellem 1907 og 1911. Man kan komme op i tårnet og få et kik udover fjorden og byen.

Skulpturen "Licht wird Objekt"

I anledning af de olympiske lege i 1972 i Kiel bestilte den daværende Stadtsparekasse kunstnerne Hermann Göpfert og Johannes Peter Hölzinger til at skabe skulpturer, som blev placeret på det lille grønne område foran hovedkvarteret. Objektet består af en lang række elementer i forskellige størrelser lavet af skinnende rustfrit stål, som reflekterer det indfaldende lys i alle retninger gennem de forskellige vinkler. Det betyder at selve lyset også er en del af kunstværket.

 

Krigsmindemærke i Kiel

Krigsmindemærke af Rudolf Siemering om den Fransk – preussiske krig 1870 – 71

 

Byen Kiel

Som i de fleste tyske byer er der også rig mulighed for at shoppe i Kiel, som har et stort og bredt udbud af forretninger. Forretningsgaden Holstenstrasse blev i 1957 Tysklands første gågade. Stormagasinet Kaufhaus, Holstentörn og Quer Passage har ialt 75.000 m2 overdækket shopping areal.

Indkøbscenter Sophienhof
Indkøbscenter Sophienhof

Hvis man følger den blå streg rundt i byen (2.5 km.), vil man helt automatisk komme til alle seværdighederne, en let og sjov måde og også en god måde til at få børnene med til at vise vej.

ki2

Når man snakker om Kiel, er det som regel noget om havet og vandet der dominerer, den 17 km lange fjord skærer sig ind fra Østersøen og er det største naturområde med lange sandstrande.

Langs kanalen går der en cykelsti, og der er udsigtspunkter og rastepladser for ca. hver anden kilometer. Det flade landskab gør det let at cykle også med børn.

Kielerkanalen, som i folkemunde kaldes kæmpeskibenes motorvej, er verdens travleste kanal, den er 100 km lang og ca. 162 meter bred. Der sejler mange store færger fra Kiel til Norge, Sverige og de Baltiske lande.

Vi boede på Hotel “the niu” til en rimelig pris, og ikke mindst så ligger det dejlig centralt. Det er et hyggeligt hotel med et venlig personale. Så det hotel vil vi også vælge næste gang.

 

Find Kiel på et kort her

 

9 kommentarer til “Kiel”

 1. Du skriver: Hvis man sejler ud af Kieler fjorden kommer man til Langeland og Ærø.

  Det er desværre ikke længere gældende. Færgen til Langeland blev nedlagt for en del år siden.

  Men ellers tak for denne hjemmeside 🙂

 2. Hej
  Hvis man følger den blå streg rundt i byen, hvor mange km går man så ?
  Vi skal nemlig på ferie i 3 dage i Kiel til sommer.

 3. Hej, Er der mulighed for en form for kanalrundfart i Kiel som vi kender det fra København ? Tænker på en tur til Kiel 3 dage til sommer med et barn på 10 år, men bliver i tvivl, om der er nok at se på 😊

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk