Koblenz

 

Byen Koblenz
Byen Koblenz

Koblenz ligger lige hvor Rhinen og Mosel flyder sammen, og det gør byen lidt speciel at se Rhinen og Mosel mødes ved Deutsches Eck. Koblenz er en spændende by, med mange seværdigheder, her kan finde noget af det hele, smukke historiske bygninger, vand og grønne bjerge samt shopping og cafe besøg. Som turist i Koblenz er der mange spændende oplevelser. Den gamle romerby Koblenz har idag ca. 108.000 indbygger. Et af højdepunkterne i hele regionen er især det fantastiske fyrværkeriskue “Rhinen i Flammer”

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

Rytterstatue af Kejser Wilhelm I
Rytterstatue af Kejser Wilhelm I

Deutsches Eck er en landtange, hvor der i 1897 blev bygget en 37 m høj rytterstatue af Kejser Wilhelm I. Monumentet tjente fra 1953 til genforeningen i 1990  som mindesmærke for den tyske enhed.

Rådhuset i Koblenz
Rådhuset i Koblenz

Rådhuset på Jesuitenplatz og et monument af Johannes Müller Denkmal

Jesuiterkirke i Koblenz
Jesuiterkirke i Koblenz

Den oprindelige Jesuiterkirke i hjørnet, hvor der kan ses en stor flot roset over porten.

Rådhuset i Koblenz
Rådhuset i Koblenz

De to rådhus bygninger var engang et Jesuit kloster med latinskole. Bygning II er bygget fra 1582 til 1670. Rådhuset er bygget fra 1694 til 1701. Siden 1895 har bygnings komplekset fungeret som Koblenz rådhus.

"Schängel" den uartige dreng i Koblenz
“Schängel” den uartige dreng i Koblenz

Drengen der står i springvandet og “spytter” hver andet minut er lavet af Carl Buger i 1941. Statuen også kaldet “Schängel”  den uartige dreng i Koblenz. Han ses mange steder i byen også på kloakdækslerne. Udtrykket “Schangel” betegner en indfødt borger i Koblenz, men det er oprindelig en forvanskning af det franske navn Jean, Som blev udtalt “Schang” og blev andvendt i en nedsættende måde  til at beskrive en lille dreng født i Koblenz.

Liebfrauenkirche i Koblenz
Liebfrauenkirche i Koblenz

Liebfrauenkirche fra det 12. århundrede, byggeriet varede fra 1180 til ca. 1250,  står på det højeste punkt i det historiske centrum og er kendt af borgerne som kirken i Koblenz. Liebfrauenkirche også kaldet “kirke af vores elskede dame”, fordi kirken ærede heltinder fra forskellige tidsaldre, Jomfru Maria, Moder Teresa og modstandskvinden Sophie Scholle er nogle af dem.

SONY DSC

Electoral Palace blev bygget 177-1786

SONY DSC

Görres Monument

SONY DSC

Svævebanen

Bindingsværks huse i Koblenz
Bindingsværks huse i Koblenz

Koblenz er en 2000 år gammel romerby med små gyder,

flotte gamle bygninger og hyggelige pladser med masser af ude servering

Basilika St. Kastor i Koblenz
Basilika St. Kastor i Koblenz

Romansk Basilika St. Kastor blev indviet i 836. Det var i St. Kastor kirke at forhandlingerne mellem Ludwig den Frommes sønner fandt sted i 842. Disse førte til en opdeling af det frankiske imperium. Bygningen, som den ser ud i dag, blev bygget overvejende i det 12. århundrede. Det blev hævet til en status som basilika  af pave Johannes Paul II i 1992

SONY DSC

Herz Jesu Kirche

SONY DSC

Parlamentet

Historisk springvand i Koblenz
Historisk springvand i Koblenz

I midten på Görresplatz står et flot springvand med en ca. 10 meter høj historisk søjle. Det var en gave fra staten Rhineland-Palatinate til byen Koblenz i anledning af sit 2000 års jubilæum i 1992. Kunstner og skulptør Jürgen Weber skildrer historien om Koblenz fra Romertiden til i dag med 10 tredimensionelle scener stablet oven på hinanden.

SONY DSC

 

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk