Kühlungsborn

 

 

Strand ved Kühlungsborn

Kühlungsborn er en badeby ved den Tyske Riviera og nok en af de de hotteste med sydlands stemning. Der er noget for alle aldersgrupper, hvad enten man er til badning, cykel- og gåture, shopping eller bare afslapning og gode middage. Til børnene er der også flere store spændende legepladser.

Gamle rådhus i Kühlungsborn

På Rådhuset kan man se byens våbenskjold med de tre måger, der symboliserer, at Kühlungsborn oprindeligt var 3 små byer. Nu er byen opdelt i Øst- og Vest Kühlungsborn.

Jeg besøgte byen for første gang i sensommeren 2019 og havde læst om byen. Hvad der ikke stod noget om var, om det var bedst at bo i øst eller i vest, der er forbundet med en 3 km. lang strandpromenade. Vi var så heldige at have valgt øst, som vi efter vores smag syntes var bedst, for ellers havde det absolut blevet en helt anden ferie.

Jeg kan godt lide at bo, hvor der er lidt by, en strandpromenade og en spændende lystbådehavn med cafeer, restauranter og lækre butikker. Det var alt sammen samlet i øst. Man kan selvfølgelig også bo midt i mellem, der er masser af hoteller, men alt er jo smag og behag. I vest findes også en stor campingplads.

Kühlungsborn promenade

På den 3 km lange strandpromenade er der flere små huse med toiletter og mulighed for at klæde om. I sandet står alle de ikoniske strandstole.

Kühlungsborn Marina

På promenaden ved marinaen ligger der lækre butikker, cafeer og restauranter, her vrimler det med mennesker, og der er en hyggelig stemning.

 

Forretning på Kühlungsborns Marina

Et kig til en af marinaens spændende butikker med lidt anderledes ting end i butikkerne oppe i byen.

 

Gammelt DDR vagttårn i Kühlungsborn

Ved stranden og promenaden står det 15 meter høje vagttårn fra DDR tiden. Lidt uhyggeligt når man tænker på, hvad det blev brugt til. Man kan komme op i tårnet, der blev opført i 1972, og da var der i alt 27 vagttårne langs østersøkysten. Nu er der kun to tilbage.

 

Tourist tog i Kühlungsborn

Selvfølgelig er der også et lille tog, der kører rundt i hele byen.

Legeplads

 Har man børn med er der flere større legepladser, hvor man kan sidde i skyggen og slappe af, mens de leger.

Børneområde i Külungsborn

Mole i Kühlungsborn

Der er gjort meget ud af at plante blomster rundt om i byen, som også er pæn og ren. På promenaden er der musik mange dage. Der er en dejlig feriestemning, nok fordi at hver sommer vokser indbyggertallet fra 8.000 til ca. 50.000.

Hotel Europa Külungsborn

Vi boede på Hotel Europa, det var et dejlig hotel og lå rigtig godt. Dog syntes vi ikke om personalet, der ikke var særlig venlige. Undtagen tjeneren, der serverede udenfor på cafeen om aftenen, han var altid i højt humør. Tiltrods for det, vil vi nok vælge hotellet igen, når vi forhåbentligt kommer tilbage her i sommeren 2020.

Se også Timmendorfer Strand ved Østersøen

 

 

En kommentar til “Kühlungsborn”

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk