Mölln

Velkommen til Mölln
Velkommen til Mölln
Byen Môlln i Tyskland
Byen Môlln i Tyskland

Den gamle saltvej mellem Lübeck og Lüneburg går gennem Mölln. Mölln var for 200 år siden nærmest en fæstning med voldgrave, tårne og møller heraf navnet Mölln. Byen er en blanding af gammelt og nyt. Maleriske, velbarede gamle huse i brostensbelagte gader.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

Kik til Mölln by
Kik til Mölln by

Möllns største plus er dens placering ved Lauenburg – søerne, de 40 søer gør, at man næsten overalt kan se vand og har mulighed for mange skønne traveture rundt om søerne eller i skovene hvor der mange steder er opsat små stråtækte huse, hvor man kan spise sin medbragte mad eller bare få et hvil.

Lauenburg sø i Mölln
Lauenburg sø i Mölln

Man har også mulighed for at leje en båd og sejle rundt mellem søerne.

8a

Bådudlejningen på Am Stadtsee

Mölln by i Tyskland
Mölln by i Tyskland

På byens middelalderlige markedsplads ligger også Sct. Nikolai kirken fra det 13. århundrede.

Sct Nikolai kirken i Mölln
Sct. Nikolai kirken i Mölln
Sct Nikolai kirken i Mölln
Sct. Nikolai kirken i Mölln
Mölln Rådhus
Mölln Rådhus

Rådhuset er bygget i munkesten i 1373.

Hofnaren Till Eulenspiegel i Mölln
Hofnaren Till Eulenspiegel i Mölln

Byens mest berømte indbygger er hofnarren Till Eulenspiegel der siden 1300 tallet har gjort Mölln berømt for kuriøse fortællinger og livsglæde. Der er et mindesmærke for ham på markedspladsen og sagnet siger at hvis man røre hans fod, får man masser af lykke. Foden er også hel blank.

Nogle af Mölln´s gamle huse
Nogle af Mölln´s gamle huse

mø15

 

Kurparken i Mölln
Kurparken i Mölln

Kurparken i Mölln er på 40.000m2 rigtig dejlig område

Kurparken i Mölln
Kurparken i Mölln

 

Hotel:
Seehotel Schwanenhof
Godt hotel med  hyggelige værelser, alle med balkon hvor man har den skønneste udsigt over søen.

Seehotel Schwanenhof i Mölln
Seehotel Schwanenhof i Mölln
Mölln set fra Seehotel Schwanehof
Mölln set fra Seehotel Schwanehof

 

Restauranter:

Restaurant Amadeus

Hauptstr. 7

God og billig  tysk mad

8 kommentarer til “Mölln”

 1. Rigig dejlig by, vi boede på Seehotel Schwanenhof., med den skønneste udsigt, -vi vender tilbage.
  Vi spiste på rest. Amadeus, der var rigtig hyggeligt, maden dejlig og rigelig og meget rimelige priser

 2. Vi skal til Seehotel Schwanenhof, og ville egentlig gerne derned så vi kunne komme på julemarked i Lybeck. Vi ville ankomme søndag og tage hjem tirsdag i slutningen af november, men ved du om seværdigheder mm. har åbent om søndagen?

  Vi ville gerne gå en lang tur i Mølln om søndagen, og se kirken osv. Men hvis der nu ikke er åbent, skulle vi måske tage mandag-onsdag i stedet for 🙂

  Tak for en ellers rigtig fin guide! 🙂

 3. Hej Tania
  Da Tyskland generelt er meget lukket om søndagen, ville jeg selv tage der ned mandag. Det er et hyggeligt hotel med skøn udsigt fra alle værelser over søen så rigtig god tur.

 4. Vi er p.t. på Schwanenhof og liker oss. Litt gammelmodig, 1950-talls? men alt er iorden og det funker som det skal. Hyggelig utsikt over vannet med byen på motsatt side. Gode senger. Elevator, Internet-noget langsomt,men det virker.

  Hyggelig mindre by.

 5. vi boede på søhotel Schwanenhof omkring 1 juni 2023, vi tager en tur til den 21 august igen. Alt er perfekt på hotellet, venligt personale maden i første klasse, rent og iorden over det hele, Alle tiders hotelindehaver

 6. Vi boede på hotel Schwanenhof i februar 2024 og havde nogle skønne dage i den idylliske by. Dejligt hotel med udsigt til byens gamle bydel, som absolut er et besøg værd. Möllns middelalderlige altstadt er skøn med gamle skæve bindingsværkshuse og Sankt Nicolaj kirken, som ligger smukt på en bakketop. Besøg Till Eulenspiegel på torvet og tag evt et besøg på hans museum overfor. Ved siden af ligger en meget hyggelig cafe Am Markt, her kan det anbefales at tage en kaffepause. Möllns hyggelig hovedgade har mange forretninger og byen har et hyggeligt torv. Prøv også at tage ud til byens station, hvor man kan tage toget til Lüneburg og Lübeck. En indkøbstur til den flotte Hansestad Lübeck er absolut et must. Vi kommer helt sikkert igen.

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk