Münster

Byen Münster
Byen Münster

Münster er en by i den tyske delstat Nordrhein – Westfalen med ca. 270.000 indb., hvoraf ca. 50.000 er studerende. Det gør den til den næststørste studenterby i landet. Man kunne kalde Münster for kirkernes by, da den rummer en halv snes storkirker og flere mindre kirker. Münster er kåret som “verdens mest livsglade by”.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

St Paul Cathedral i Münster
St Paul Cathedral i Münster

Det må være på sin plads at starte med den gotisk – romansk domkirke. St. Paul’s Cathedral fra 805.

Domkirken er kendt for sit astronomiske ur fra årene 1540 – 1542. Uret indeholder et klokkespil og en evighedskalender, der går frem til år 2071 og viser desuden månefaser og planetkonstellationer.

På pladsen foran katedralen er der marked hver onsdag og lørdag formiddag. Her kan man finde westfalske produkter samt delikatesser fra hele verden.

Historiske rådhus
Historiske rådhus

Byens historiske rådhus er en gotisk bygning fra midten af det 14. århundrede. Det karakteristiske flotte buehus blev rekonstrueret tro mod originalen i 1950erne og ligger på Prinzipalsmarkt 8-9.

Gavl huse i Münster
Gavl huse i Münster

På Prinzipalmarkt kan man også se mange af de 48 charmerende gavlhuse. En stor del af Münsters byliv finder sted her, hvor der er talrige eksklusive butikker, restauranter og cafeer. Münster er også kendt i historisk sammenhæng for at have været hjemsted for den Westfalske fred, der i 1648 afsluttede den blodige Trediveårskrig.

Aften stemning på Prinzipalmarkt
Aften stemning på Prinzipalmarkt

 

St. Lamberti-kirke i Münster
St. Lamberti-kirke i Münster

Så er der St. Lamberti-kirke fra 1275, da den ligger lige midt i byen, kunne man fristes til at tro, at den var domkirken.

Slottet i Münster
Slottet i Münster

Slottet huser nu universitetets administration og var oprindelig fra 1787, men blev bombet under krigen. Men er lige som resten af Münster genopbygget i sin oprindelig form. Herfra kan du også komme til den botaniske have.

Kiepenkerl i Münster
Kiepenkerl i Münster

Skulpturen Kiepenkerl viser en roaming købmand som bærer sin cykeltaske den såkaldte “Kiepe”. Typisk for Kiepenkerle var deres blå linned tunika, røde halstørklæde og krogede stok. De gik fra gård til gård og fra hus til hus med deres tasker. På denne måde udvekslede de varer mellem by og land og kunne samtidig fortælle de seneste nyheder.

Restauran Kleiner Kiepenkert i Münster
Restauran Kleiner Kiepenkerl i Münster

Restaurant:

Kleiner Kiepenkerl,  Spiekerhof 47

Hyggelig restaurant hvor man kan sidde ude på et smukt torv. Godt varieret spisekort.

Udsigt fra Hotel Busche
Udsigt fra Hotel Busche

Vi boede på Hotel Busche, Bogenstrasse 10.

Det var et hyggeligt hotel som lå rigtig godt. Om sommeren kan man sidde på terrassen og få morgenkaffe med den skønne udsigt, som der er på billedet.

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk