Ideer til rejsemål i Tyskland
Seneste kommentarer
Områder i tyskland


Osnabrück

Osnabrück i Tyskland

Osnabrück i Tyskland

Osnabrück ligger 100km vest for Hannover i delstaten Nidersachsen. Den er beliggende i en dal lukket inde mellem Wiehengebirge og den nordlige spids af Teutoburgerskoven, som er en række parallelle højdedrag, som løber i retning sydøst mod Bielefeld og videre til Detmold. Byen har ca. 164.000 indb. Osnabrück blev grundlagt i 780 af Karl den Store frankernes konge. I 1157 gav kejser Frederik Barbarossa byen befæstningsprivilegier. De fleste af tårnene, som var en del af den middelalderlige befæstning, ses stadig i byen.

Rådhuset i Osnabrück

Rådhuset i Osnabrück

Rådhuset fra 1487 – 1512 med bl.a. fredssalen, hvor den Westfalske Fred blev underskrevet efter Trediveårskrigen i 1648. Er en af Osnabrück hyggelige seværdigheder.

Katedralen i Osnabrück

Katedralen i Osnabrück

Osnabrück har stadig bispesæde og har en middelstor katedral i senromansk stil. Der er i dag ikke noget tilbage af den oprindelige katedral, man har under udgravninger fundet dele af bygningen tilbage til det 10. århundrede. Det meste stammer fra det 12. og 13. århundrede med koret som en senere gotisk tilføjelse.

Katedralens have

Katedralens have

Den sydvestlige tårn, som blev tilføjet senere i gotisk stil fylder fire gange så meget som det ældre, nordvestlige tårn. Byen led meget under 2. verdenskrig, men en del af de historiske bygninger blev genopført, det har gjort at nutidens Altstadt er fuldstændig original, men giver indtryk af en middelalderlig by.

Et af Osnabrücks gamle huse

Et af Osnabrücks gamle huse

Der er også store mugligheder for shopping, da Osnabrück har et meget rigt forretningsliv, samtidig findes der mange hyggelige restauranter og cafeer.

Hus på gågaden i Osnabrück

Hus på gågaden i Osnabrück

På en af byens gågader er en spændende passage som er fyldt med spisesteder fra mange nationer sammen med spændende delikatesse butikker, der tilsammen giver en international atmosfære.

Restaurant

Restaurant

Restaurant Purino som ligger på Domhof, har et godt alsidigt spisekort og maden er vældig god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg os på Instagram

instagram

Gode links til hoteller m.m.
Følg min blog