Osnabrück

Osnabrück i Tyskland
Osnabrück i Tyskland

Osnabrück ligger 100km vest for Hannover i delstaten Nidersachsen. Den er beliggende i en dal lukket inde mellem Wiehengebirge og den nordlige spids af Teutoburgerskoven, som er en række parallelle højdedrag, som løber i retning sydøst mod Bielefeld og videre til Detmold. Byen har ca. 164.000 indb. Osnabrück blev grundlagt i 780 af Karl den Store frankernes konge. I 1157 gav kejser Frederik Barbarossa byen befæstningsprivilegier. De fleste af tårnene, som var en del af den middelalderlige befæstning, ses stadig i byen.

Rådhuset i Osnabrück
Rådhuset i Osnabrück

Rådhuset fra 1487 – 1512 med bl.a. fredssalen, hvor den Westfalske Fred blev underskrevet efter Trediveårskrigen i 1648. Er en af Osnabrück hyggelige seværdigheder.

Katedralen i Osnabrück
Katedralen i Osnabrück

Osnabrück har stadig bispesæde og har en middelstor katedral i senromansk stil. Der er i dag ikke noget tilbage af den oprindelige katedral, man har under udgravninger fundet dele af bygningen tilbage til det 10. århundrede. Det meste stammer fra det 12. og 13. århundrede med koret som en senere gotisk tilføjelse.

Katedralens have
Katedralens have

Den sydvestlige tårn, som blev tilføjet senere i gotisk stil fylder fire gange så meget som det ældre, nordvestlige tårn. Byen led meget under 2. verdenskrig, men en del af de historiske bygninger blev genopført, det har gjort at nutidens Altstadt er fuldstændig original, men giver indtryk af en middelalderlig by.

Et af Osnabrücks gamle huse
Et af Osnabrücks gamle huse

Der er også store mugligheder for shopping, da Osnabrück har et meget rigt forretningsliv, samtidig findes der mange hyggelige restauranter og cafeer.

Hus på gågaden i Osnabrück
Hus på gågaden i Osnabrück

På en af byens gågader er en spændende passage som er fyldt med spisesteder fra mange nationer sammen med spændende delikatesse butikker, der tilsammen giver en international atmosfære.

Restaurant
Restaurant

Restaurant Purino som ligger på Domhof, har et godt alsidigt spisekort og maden er vældig god.

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk