Plön

Plön i Slesvig-Holsten
Plön i Slesvig-Holsten

Plön ligger i Slesvig-Holsten omgivet af 16 større og mindre søer i naturområdet Holstenske Schweiz. Byen Plön i Tyskland har ca. 13.000 indb.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

Plön rådhus
Plön rådhus

Rådhuset i Plön er tegnet af den danske arkitekt C.F.Hansen i 1815

Slottet i Plön
Slottet i Plön

Plöns snehvide slot er i renæssancestil og bygget i 1600-tallet. Plöner Schloss er byens hovedattraktion og næsten lige meget hvor i Plön man er, kan man se det majestætiske hvide slot

Cafe ved slottet i Plön
Cafe ved slottet i Plön

Den danske kong Christian 8. benyttede slottet i 1800-tallet som sommerresidens. Slottet er også kendt for Danmarkshistoriens synske Jomfru Fanny.

Udsigt til byen Plön i Tyskland
Udsigt til byen Plön i Tyskland

Plön ligger utroligt smukt og her fra er der bådfart til 5 af søerne.

Byen Plön i Tyskland
Byen Plön i Tyskland

Plön har også en hyggelig gammel by med butikker og cafeer.

Kirken i Plön
Kirken i Plön
Kunst i Plön
Kunst i Plön

Som turist i Plön er der noget for en hver smag.

 

 

 

 

3 kommentarer til “Plön”

 1. Frederik den 8. var konge fra 1906-12 – så det var IKKE ham som havde slottet som sommerbolig – ( han døde i øvrig på en trappesten i Hamburg ) – men – men – slottet ejes i dag af en optikerkæder – jeg har været på en god rundvisning på slottet og de kan heller ikke finde ud af det med de danske konger 😉

  Det var Christian den 8 (*19.9.1786 – 20.1.1848) som havde slottet som sommerbolig – thi vi mistede det jo i 1864 – ergo er Frederik den 8. – en anakronisme 😉

  Jomfru Fanny (*31.8.1805 – 27.31881) – var datter af Christian den 8. – født uden for ægteskab – og undfanget netop ‘dernede’ i Tyskland / Danmark indtil 1864.

  I øvrig var Christian den 8. – en af de tre mest ‘børnerige’ konger vi har haft

  Ellers en fed blog du har – thi Danmark er mit Moderland og Tyskland er mit Faderland – så det er med stor glæde jeg læser og ser det du har lavet – 1000-tak..

 2. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på denne fejl. Du har helt ret, det var selvfølgelig Christian og ikke Frederik den 8., hvilket jeg nu har rettet.

  Det er også min ide med denne blog, at man meget gerne må komme med supplerende oplysninger eller rettelser, eller hvis man har haft en god oplevelse det pågældende sted.
  Med venlig hilsen
  Mona

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk