Schwerin

Byen Schwerin
Byen Schwerin

Schwerin er hovedstad i delstaten Mecklenburg-Vorpommern.  Byen ligger ca. 50 kilometer sydøst for Lübeck  ved sydvestbredden af den 63 km2 store Schweriner See. Byen har ca. 100.000 indb.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

Schweriner Schloss
Schweriner Schloss

Byen Schwerin, der med rette er kendt for sit eventyrslot Schloss Schwerin, ligger meget betagende omgivet af søer og skove i et af Nordtysklands kønne områder, hvilket har gjort turisme til et vigtigt erhverv. Den perfekte kombination af natur og kultur giver Schwerin dens særlige charme.

Slottet i Schwerin
Slottet i Schwerin

Der er en aura af noget dansk omkring Schwerin. Det var Grev Henrik af Schwerin, som under en jagt på Lyø i 1223 bortførte Valdemar Sejr og hans ældste søn for at få skovlen under den danske kongemagt.

Det eventyrlige slot Schweriner Schloss med den barokke slotskirke ligger på en lille ø i Schweriner See.

Slottet er en af Schwerins store seværdigheder og som gennem århundreder var hjem for adelige, er i dag sæde for delstatsrådet. Slottet er byens varetegn.

Schwerins barokke slotspark
Schwerins barokke slotspark

I den barokke slotspark er der 14 berømte skulpturer af hofbilledhuggeren Balthasar Permoser fra Dresden . De er dels allegorier over fire årstider, dels antikke guder.

Pladsen Alter Garten i Schwerin
Pladsen Alter Garten i Schwerin

På den smukke Plads Alter Garten ligger det nybarokke Mecklenburgisches Staatstheater

Mecklenburgisches Staatsheater
Mecklenburgisches Staatsheater
Schwerin Statsmuseet
Schwerin Statsmuseet

Statsmuseet og den høje søjle Siegessäule.

Domkirken i Schwerin
Domkirken i Schwerin

I de fleste byer i Tyskland er der en Marktplatz i Schwerin ligger det gamle rådhus i Tudorstil, her samt løvemindesmærket og de historiske gavlhuse. Her dominerer også domkirken,  som er et hovedværk inden for murstensgotikken og det eneste fredede bygningsværk fra middelalderen. Et af blikfangene er kalkmalerierne fra det  14. århundrede i Maria-Himmelfarts-kapellet.

Staatliches Museum rummer en betydningsfuld samling af hollandske og flamske mestre, men også moderne værker af f.eks. Marcel Duchamp og ekspressionisten Ernst Barlochs skulpturer.

Shopping: Schlossparkcenter har 120 specialforretninger under samme tag (på Marienplatz).

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk