Stuttgart

Schloßplatzspringbrunnen Stuttgart

Stuttgart er en stor by, faktisk den sjette største by i Tyskland, og jeg var der kun i to dage, så der var meget jeg ikke nåede. Men det er en meget spændende by med en sydlands stemning, og jeg skal absolut dertil igen.

Hyggeligt sted i Stuttgart Slotspark

Efter en stresset tur med masser af lastbiler og motorveje, var det helt utroligt at komme til en storby og blive mødt af en skøn park (Operer Schlossgarten) og at sætte sig ned i med en glas Aperol Spritz.

Stuttgart Staatstheater

Her i den smukke slotspark ligger også Stuttgart Staatstheater. Operahuset er Europas største teater med sine lobbyer og glitrende lysekroner, er den en perfekt ramme for uforglemmelige sceneoplevelser, hvad enten det er opera, ballet eller et teaterstykke.

Springvand i slotspark Stuttgart.

I parken er der også et kønt springvand.

Schlossplatz Stuttgart med fontæner

Når man går ud af slotsparken kommer man til Schlossplatz, som ligger midt i Stuttgart, og som er et livligt mødested for de lokale og alle turisterne. Her er der altid liv og masser af mennesker på ​​bænkene, eller de ligger på græsset. Vi nøjedes med at sætte os på en cafe.

Neues Schloss Stuttgart

 Schlossplatz er omgivet af mange historiske bygninger f.eks. Neues Schloss, som  blev bygget i 1807 og var tidligere beboet af regionens konger. I dag bruges slottet af den lokale regering.

jubilæumsøjlen Stuttgart

I midten står jubilæumsøjlen med den 5 m. høje gudinde “Concordia”., der blev rejst i anledning af kong Wilhelm I. 25 års regeringsjubilæum og 60 års fødselsdag i 1841. De to Schloßplatzspringbrunnen består hver af et rundt springvandbassin, i midten af ​​hvilket et bæger hæver sig over en skål, hvorfra vandet skyller op, derefter samler sig i skålen og drænes i bassinet. Skålens kant er dekoreret med blandt andet plantemotiver og løvehoveder, fra hvis mund vandet strømmer ud af. Søjlen, der bærer bægeret og skålen, er hver omgivet af fire figurer, der symboliserer vigtige floder i Württemberg.

Hyggelige restauranter i Stuttgart

Lokale og besøgende fra hele verden mødes på cafeerne og nyder den specielle stemning byen har.  Oprindeligt var Schlossplatz en støvet paradeplads. Det var først i 1860’erne at forfatteren og den kongelige bygnings- og havedirektør Friedrich Wilhelm Hackländer forvandlede den til en blomsterhave.

Shoppinggaden Königstrasse i Stuttgart

Shopping:

Den 1,2 km lange Königstrasse begynder ved hovedbanegården og går hele vejen igennem byens hjerte. Her kan man finde næsten alt, hvad man kunne tænke sig i de mange specialbutikker og stormagasiner, man kan også finder alle de kendte mærkevare butikker her. Samtidig er der også rig mulighed for at finde en cafe eller restaurant.

Stiftskirche Stuttgart

Det er de færreste kirker, som har stået i henved 1000 år, og som har undgået ombygninger, og der er Stiftskirche ingen undtagelse. Fra at være en romansk et-skibet basilika blev den til den gotiske kirke, som i det store og hele ses i dag efter en kraftig genopbygning efter 2. verdenskrig.

Moderne bydel i Stuttgart

Stuttgart har også en ny moderne bydel med mange dyre spændende forretninger, cafeer og restauranter.

Hovedbanegården Stuttgart

Banegårdstårnet er meget let genkendeligt og kan ses over det meste af byen. Den er udsmykket med en Mercedes-stjerne, som er lidt symbolsk for byen ,og så gør den det let at finde rundt i byen, man kan bare kikke af stjernen.

Mercedes stjernen i Stuttgart.

Bilelskere skal selvfølgelig se Mercedes Benz Museum, samt Porsche museet

Har man børn med er Nymphaea Zoo lidt uden for Stuttgart måske en god ide.

Tips og gode råd.

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk