Tönning

Byen Tönning
Byen Tönning

Byen ligger ved Ejderens udmunding i Sydslesvig og har ca. 5000 indb. Tönning udviklede sig i årene mellem 1644 og 1714 til et centrum for handel og skibsfart. Åbningen af Ejderkanalen i 1784 gav et stor opsving for byens skibsfart. Byen mistede i 1895 igen noget af dens betydning, da man åbnede Kielerkanalen.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

St. Laurentius i Tönning
St. Laurentius i Tönning

Byens torv domineres af kirken St. Laurentius med dens smukke barokke tårn, som er et varetegn for Tönning. Prædikestolen som er fra 1703 var en gave fra barokmaleren Jürgen Ovens, som selv var født i Tönning i 1623.

Torvet i Tönning
Torvet i Tönning

Området omkring Tönning er også spændende og meget smukt, der er hele tiden en veksling mellem den rå barske natur og landskaber med vand, store græsområde med får

Havnen i Tönning
Havnen i Tönning

Byen Tönning i Tyskland er en hyggelig lille by, specielt den lille havnepromonade, hvor man tydelig kan mærke, at det var her fortidens maritime handel og fiskeri fandt sted.

Kanalpakhus fra 1783 ligger ved den smalle vinkelhavn blev anlagt som en afgrening af Ejderen af Hertug Adolf i 1613.Den havde store tider fra 1784 til 1895, da Ejderekanalen var i drift som forbindelse mellem Nordsøen og Østersøen.

Havnen i Tönning
Havnen i Tönning

En fortid, der tydeligt fornemmes når man går ved den lille havn og mellem de gamle huse.

Et af Tönnings gamle huse
Et af Tönnings gamle huse

Hvis man følger fiskene på fortorvet kommer man en køn tur rundt i byen.

Følg fiskene Tönning rundt
Følg fiskene Tönning rundt

Det er også tidevandet, som man kan studere på nært hold, der gør Tönning til et spændende sted.
Tidevandet gør Vadehavet til en enestående naturoplevelse.

Flod i Ejderen
Flod i Ejderen
Ebbe i Ejderen
Ebbe i Ejderen

Milliarder af kubikmeter vand flyttes 2 gange dagligt frem og tilbage med det resultat, at store landområder skiftevis er tørlagt eller oversvømmede. At opleve Ebbe og Flod er en af de spændende ting for turister.

 

Kik til Ejderen
Kik til Ejderen

På de store græs arealer ud til Ejderen går hundrede af får og græsser.

og som baggrund de kønne stråtækte huse, hvor roserne vokser i flor. Man føler sig sat tilbage i tiden hvor idyl og romantik dominerer i de gamle romaner.

 

 

 

 

 

8 kommentarer til “Tönning”

 1. Billederne fra Tønning er meget tiltalende – hvad hedder den nærmeste
  campingplads ?

  Venlig hilsen
  Inge Hjorth

 2. Hej Inger
  Jeg camperer aldrig, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig. Så derfor har jeg ikke skrevet om camping, det er kun mine egne oplevelser som helt privat menneske. Men måske en af læserne kan anbefale en campingplads. Det er til gengæld et dejligt område, i har valgt. God ferie.

 3. Hej Mona. Vi er 2 ægtepar der har lejet et byhus i Tönning i pinsen. Vi tager på pinse-cykeltur hvert år et sted i Nordtyskland og har bl.a. været i Fredrikstad. Vi plejer at planlægge cykelruterne på forhånd og vi har aldrig haft problemer med at finde egnet materiale på nettet – men vi kan ikke finde egnede ”cykel-ruter-kort” i området omkring Tönning. Kan du hjælpe os? Hilsen Jette.

 4. Hej Jette
  Jeg kender desværre ikke nogen cykelruter i området. Jeg cykler aldrig på mine ferier, og min blog er lavet efter egne ferie oplevelser rundt i Tyskland.
  En af ideerne med guiden er, at mange gerne skulle komme med inspiration og tips, så den blev meget bredere ferie mæssig. Det er ikke helt lykkedes endnu. Jeg er dog næsten sikker på, at du på Tönnings turist information kan få et kort med cykelruter. Rigtig god ferie.
  Mona

 5. Vi har ved flere lejligheder haft cykler med til Tönning. Man kan cykle på digerne da disse er asfalterede og komme langt omkring. Vi har købt kort i Nordisk korthandel over Eiderstedt og Dichmarsken.

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk