Ideer til rejsemål i Tyskland
Seneste kommentarer
Områder i tyskland


Trier

Porta Nigra

Porta Nigra

Trier er Tysklands ældste by og ligger ved Mosel. Byens historie går helt tilbage til romeren Augusta Treverarum ca. 16 f.kr. At det har været en romersk by ses flere steder i byen, men særligt ved byens start med Porta Nigra er et imponerende vidnesbyrd om de romerske arkitekters evner i år 180 e.Kr.  og den er en del af den 6,5 km lange bymur

Kurfürstliches Palais i Trier

Kurfürstliches Palais i Trier

Johannes Seiz stod for at bygge rokokopalæet Kurfürstlichs Palais, som stod færdig i 1761 og med statuer af Ferdinand Tietz.

Turist i Trier

Turist i Trier

Trier er ikke så pusse nuttet som nogle af Tysklands andre byer, der måske næsten drukner i blomster  og bindingsværkhuse. Men Trier er en god blanding af seværdigheder, som kan kombineres med en shoppingtur. På ens vej gennem byen kan man så nyde et glas moselvin på et af middelaldertorvene. Byen har 100.000 indb. og er placeret ved Mosel, som gør at man flere steder i byen kan se hvor vinbjergene begynder. Trier har i alt ni bygninger og mindesmærker, der er optaget på UNESCO’ S liste over verdenskulturarv.

Amfiteatret i Trier

Amfiteatret i Trier

Amfiteatret, arenaen for gladiatorer for foden af Petrisbjerget, rummede i sin tid 20.000 tilskuere.

Domkirken i Trier

Domkirken i Trier

Domkirken er et kompendium bestående af 1700 års tros-, kunst og arkitekturhistorie. På trods af mange tab op gennem historien er domkirken et spejlbillede af europæisk historie.

Alter i Trier Domkirke

Alter i Trier Domkirke

Alle kunst- og kirkehistoriske faser, fra senantikken til det 20. århundrede kan beundres, og alle epoker fra romantikken til vor tid er repræsenteret ved genstande i kirken. Domkirken er op gennem århundrede blevet kaldt “Helenas hus”, trods alle omvæltningerne i kirken. Helena, Keiser Konstantins mor gav sin bolig i gave til Agritus, biskop af Trier for at denne skulle bygges om til bispekirke. Det mest kostbare relikvie i Trier domen er “Den hellige kappe” eller Kristi tunika. I følge legenden var det Helena kejsermoderen, som bragte den til Trier.

Judengasse Trier

Judengasse i Trier

Triers ældste stenhus

Triers ældste stenhus

En af de ældste stenhuse i Tyskland fra 1230. Tårnhusets laveste vinduer Romansk og de øvre er gotisk. På grund af, at der ikke var en bymur var indgangsdøren på 1. sal, man havde så en trætrappe der kunne trækkes op. En opfindsom måde at holde tyve ude på. Huset var pudset og malet i mauriske mønstre, en stil der var populær på det tidspunkt.

Hauptmarkt i Trier

Hauptmarkt i Trier

I 958 blev det middelalderlige marked flyttet fra floden til Hauptmarkt, som ligger i centrum af seks af byens gamle gader.

Markedskorset i Trier

Markedskorset i Trier

På pladsen står markedskorset, som i middelalderen fortalte om Triers handelsrettigheder. Her står også St. Peter’s meget flotte springvand fra 1595

Steipe huset i Trier

Steipe huset i Trier

St. Helena

St. Helena

Når man kikker rundt på torvet, kan man se det ene flotte hus efter det andet bl.a. det gotiske hus “Steipe huset” som er prydet af statuer med de hellige St.James, St.Helena (med de tre søm i hånden) St. Peter  (Skytshelgen for Trier), og St. Paul (skytshelgen for det gamle universitet fra 1473) Det er en smuk plads at sætte sig på en af cafeerne og sidde i ro og studere alle husene nærmere.

Fountain med St. Peter

Fountain med St. Peter

St. Gangolf kirke i Trier

St. Gangolf kirke i Trier

Vinmarker ved Trier

Vinmarker ved Trier

 

2 kommentarer til Trier

  • Triers vartegn hedder Porta Nigra og ikke Nigro som du skriver flere steder.
    Ellers en god side hvor vi lige nu kører rundt i Tyskland og får inspiration fra 😊

  • Hej Irma
    Tak fordi du gjorde mig opmærksom på min fejl, som jeg har rettet. Det glæder mig, at i har glæde af bloggen på jeres ferie. Forsat god ferie.
    Mona

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg os på Instagram

instagram

Gode links til hoteller m.m.
Følg min blog