Wernigerode

Byen Wernigerode i Tyskland
Byen Wernigerode i Tyskland

Wernigerode er en rigtig hyggelig by i Harzen i det gamle DDR,  der er en dejlig stemning i byen. Vi havde valgt et hotel 3-4 min fra Rådhuset, som ligger på Marktplatz, hvor der også ligger mange restauranter og cafeer. Torvet er et smukt og hyggelig sted at slå sig ned og nyde den farverige by. På Marktplatz afholdes der marked om sommeren, og den er også centrum for julemarkedet, som i mange andre tyske Byer.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

Wernigerode rådhus og torv
Wernigerode rådhus og torv

Rådhuset er absolut den største seværdighed i byen, det er meget farverigt og smukt med de to slanke spir. Udover bindingsværket er facaden prydet af udskårne træfigurer, der repræsenterer de forskellige håndværk. Werningerode rådhus er også medvirkende til, at man kalder Werningerode for “den farverige by i Harzen”

Markrplaz i Wernigerode
Markrplaz i Wernigerode

Cafeer og hoteller omgiver torvet.Weisse Hirsch(herover) er en af ​​de ældste hoteller, og blev første gang opført i 1760. Det nygotiske springvand, der er placeret midt på  torvet, er fra  1848 og er dedikeret til alle dem, der tilbød deres tjenester til byen.

Wernigerodes mindste hus
Wernigerodes mindste hus

Wernigerodes mindste hus på 10 kvadratmeter ligger på Kochstrasse. Det lille hus blev opført i barok bindingsværksstil i midten af det 18. århundrede, og det er 4,20 m højt, 2,95 m bredt og har en dør på 1,70 m. Nu er huset museum, men har været beboet hel frem til 1976.

Jo Jastram skulptur "The Rest" i Wernigerode
Jo Jastram skulptur “The Rest” i Wernigerode

For enden af ​​Marktstrasse, står en Jo Jastram skulptur “The Rest“, den skal få folk til at tage en pause og kommunikere-non-verbalt. Den står overfor det oprindelige fundament til tårnet, der blev revet ned i 1967.

Cafe Wien i Wernigerode
Cafe Wien i Wernigerode

På Breite Stresse 4 ligger Cafe Wien, oppe over navnet står 1583, det referer til året for opførelsen af det kønne bindeværkshus. Konditoren Wilhelm Hauser grundlagde kaffehus traditionen i denne bygning i 1897. De farverige vifteformede rosetter ser man tit på de Sydtyske bindingsværkshuse fra renæssancens storhedstid

Spændende træ hus i Wernigerode
Spændende træ hus i Wernigerode

Heinrich Krummel, en kornhandler  fra Berlin , skabte et bindingsværkshus i 1674, som nu betragtes som et særlig arkitektonisk monument i Wernigerode. Det spændende træhus ligger på Breite Stress 72, huset er et unikt eksempel på europæisk træarkitektur med barokkens mange små finurligheder. Hver eneste kvadratcentimeter på facaden er udskåret i træ og fortæller sin egen historie.

Gågaden i Wernigerode
Gågaden i Wernigerode

Wernigerode har skam også en gågade , så der er også mulighed for at shoppe lidt i et bredt udvalg af butikker.

Wernigerode slot
Wernigerode slot
Wernigerode slot
Wernigerode slot

En renovering, omfattede bygningens 59 værelser, blev foretaget mellem 1862-1885. Det var Grev Otto von Stolberg, der byggede slottet og indtil 1929 boede familien StolbergWernigerode her stadig. Der er en flot udsigt oppe fra slottet ud over hele byen.

Festsalen på slottet i Wernigerode
Festsalen på slottet i Wernigerode

Der var stil over det i den imponerende festsal, hvor bordet står dækket, og gæsterne har kunne nyde de fantastisk flotte malerier.

Luftfarts museet i Wernigerode
Luftfarts museet i Wernigerode

På museet for luftfart og teknik, var der  40 fly og helikoptere samt to biler, et spændende sted vil nok de fleste mænd synes og størrelsen på museet gør også, at man som pige bevarer interessen, hvis man bare er lidt interesseret i fly .

Giesserweg 1  www.luftfahrtmuseum-wernigerode.de

 

Miniature parken “Kleiner Harz”

I den spændende miniature park er der ca. 60 forskellige kulturhistoriske bygninger fra Harzen. De er lavet i målestok 1:25. Her er alle de kendte bygninger fra området som f.eks. “Kaiserpfalzen” i Goslar. I tilknytning til miniature parken er der en 17 ha stor borgerpark med forskellige floraområder, vandområder og over 50 haver med forskellige temaer, 14 legepladser, indhegnet områder med kæledyr, minigolf og en restaurant. Det er et sted hvor hele familien sagtens kan bruge en hel dag. Du kan se deres hjemmeside her: www.miniaturenpark-wernigerode.de

 

Hotel Schlosspalais i Wernigerode

Hotel Schlosspalais er et rigtig dejligt hotel få minutters gang fra centrum. Hotellet har parkering lige uden for døren, hvilket er rart. Vi var heldige at få et dejlig værelse med balkon og udsigt til slottet, smukkere kunne det ikke være. Der er også en dejlig indendørs pool.

Hotel Schlosspalais, Johann Sebastian Bach Strasse 11 

Hotel Schlosspalais i Wernigerode
Hotel Schlosspalais i Wernigerode

Morgenmads restauranten på Hotel Schlosspalais var hyggelig med udsigt til slottet og en god morgenmads buffet.

7b

 Find Wernigerode på et kort her

En kommentar til “Wernigerode”

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk