Wismar

Byen Wismar i Tyskland
Byen Wismar i Tyskland

Wismar ligger ved Østersø kysten i delstaten Mecklenburg-Vorpommern i det tidligere DDR. Wismar har ca. 50.000 indbyggere og er en spændende by med en historisk bycentrum, der nu er næsten er helt restaureret. Byen har mange seværdigheder.

Du kan se billeder og læse mere om byen her på siden. Det er lavet som en blog, så at alle kan komme med ideer til spændende ting at se i byen samt anbefale restauranter og hoteller. Du kan skrive ideerne nederst på siden i kommentarfeltet.

Markedspladsen i Wismar
Markedspladsen i Wismar

Den flotte markedsplads er Nordtysklands største, den er 10.000 kvm og er rammet ind af mange  smukke bygninger her iblandt spændende gavlhuse. På pladsen står også den karakteristiske brønd. Wismars gamle bykerne er i dag en del af UNESCO´s verdensarv. Udover byens historiske bycentrum er der også den gamle middelalderhavn, der stort set er intakt.

Brøndhuset "Wasserkunst" i Wismar
Brøndhuset “Wasserkunst” i Wismar

Brøndhuset “Wasserkunst”  er i hollandsk renæssancestil og blev bygget 1579 til 1602 efter tegninger af Phillipp Brandin. De 12 søjler bærer et smukt kobbertag, og oven på står en sekskantet lanterne. Indtil 1897 fik man drikke- og brugsvand fra brønden, den kunne klare 220 husholdninger gennem vandledninger af træ.

Wismar rådhus i Tyskland
Wismar rådhus i Tyskland

Wismar rådhus er i klassicistisk stil og blev bygget fra 1817 til 1819. Her i kælderen finder man også det byhistoriske museum.

Alter Schweder i Wismar
Alter Schweder i Wismar

Alter Schwede er Wismar’s ældste borgerhus fra 1380, der er nu en meget spændende restaurant.

St. Georg kirke i Wismar
St. Georg kirke i Wismar

Genopbygningen af St. Georg kirken er et enestående projekt, som bringer kirkens monumentale dimensioner og tidligere skønhed for dagen igen. Kirken åbnede igen i foråret 2010 som kombineret kirke og kulturhus.

St. Marienkirche i Wismar
St. Marienkirche i Wismar

Der står kun det 80 meter høje tårn tilbage af St.Marienkirche, som blev opført i 1200 tallet i mørkegrøn og rød glaserede tegl. Kirken blev bombet 15. april 1945, og der blev kun tårnet tilbage.

St. Nikolai kirke i Wismar
St. Nikolai kirke i Wismar

St.Nikolai kirke overlevede som den eneste de engelske bombardementer under 2. Verdenskrig.

Charmerende portbygning
Charmerende portbygning

Siden 1200 tallet har kanalen “Frische Grube” forsørget byen med vand. Inden vandet løber ud i havnen passerer den en charmerende portbygning, der er bygget hen over vandet, her kunne man så tidligere opstemme vandet i tilfælde af brand

Bryggeri Brauhaus Am Lohberg i Wismar
Bryggeri Brauhaus Am Lohberg i Wismar

Wismar har skam også eget bryghus  fra 1452. Bryggeri Brauhaus Am Lohberg ligger lige nede ved byporten og havnen på Kleine Hohe Strasse 15, det er det sidste bryghus, der er til bage af 180 bryggerier i Wismar.

Middelalderporten Wassertor i Wismar
Middelalderporten Wassertor i Wismar

Middelalderporten Wassertor er den sidste af de oprindelige fem porte som udegjorde Wismars fæstningsværk, som blev bygget 1450 i gotisk stil med spids bue og en forholdsvis stor passage.

Det gamle apotek i Wismar
Det gamle apotek i Wismar

Rådsapoteket fra 1336 ligger bag rådhuset. Til langt ind i 1800 tallet solgte de ikke kun medicin men også krydderier, delikatesser og krydret vin.

Wismar Havn
Wismar havn

Wismar har også en hyggelig havn.

 

#########

 

Hvert år i august fejre hansestaden Wismar “Svenskefesten”. Det er en traditionel folkefest med autentisk historisk baggrund, eftersom Wismar fra 1648 til 1803 var under svensk styre. Der er historiske optog og underholdning på markedspladsen, folkefesten besøges af 100.000 gæster.

Skriv en kommentar

tysklandsguide.dk